VATANDAŞIN KARANTİNA DAİRE KORKUSU?

VATANDAŞIN KARANTİNA DAİRE KORKUSU?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kentte arttan korona vakaları nedeniyle vatandaş Sağlık Müdürüne dert yandı! ‘Apartmanda karantinada olanların insafına kaldık. Büyük risk altında değil miyiz?’ sorusuna yanıt veren Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli:  Uyulmadığı tespitinde 3150 TL ceza ve suç duyurusu. 2 metreden yakın, 15 dakikadan fazla maskesiz görüşmeniz oldu ise kendinizi evinizde izole edin.
Koronavirüsle mücadele sürerken kentte artan vaka sayısı da dikkat çekiyor. Kayseri’de korona vakalarının artmasının nedeni olarak ‘Rehavet ve rahatlık’ ifadelerini kullanan Vali Şehmus Günaydın, “Bizler bir araya geldiği müddetçe risk artıyor. Bayramdan sonra yeni tedbirler almak zorunda kalmayalım” dedi.  Kayseri’de vaka artışına dikkat çeken Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli ise “Karşılaştığımız herkesi Covid taşıyormuş gibi düşünerek davranmalıyız. Maske, mesafe çay ikramlarını iptal edelim” açıklaması yaptı. 
Kentte apartman karantinasından ziyade ev karantinasına geçildiğini açıklayan Benli, “Apartmanda yoğunlaşma olursa farklı önlem alınır. Karantina evi aralıklı kontrol ediliyor. Uyulmadığı tespitinde 3150 TL ceza ve suç duyurusu var” dedi.  Diğer yandan Benli, apartmanlarda uygulanan karantina ile ilgili de vatandaşları uyararak, “Semptom olmadıkça test yapılmıyor. Covid pozitif tespit edilmiş şahıs ile 2 metreden yakın, 15 dakikadan fazla maskesiz görüşmeniz oldu ise 14 gün kendinizi evinizde izole edin” şeklinde konuştu.
 
Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, Koronavirüsle mücadele konusunda dikkat çeken açıklamalar yaptı. 
“GİRİŞ ÇIKIŞLARINI TESPİT EDEMEYİNCE RİSK ALTINDA DEĞİL MİYİZ?”
Vatandaşların kendisine yönelttiği sorulara yanıt veren Benli, bir vatandaşın, “Müdürüm, bizim binada bir daire de Covid 19 karantinası var. Önceden bina 14 gün giriş çıkış yasak olurdu. Şimdi öyle değil, sadece o dairenin kapısına şerit çekildi o kadar. Onların insafına kaldık yani. Polis filan da yok. Girip çıkmadıklarını da kontrol edemeyeceğimize göre büyük risk altında değil miyiz?”
UYULMADIĞI TESPİTİNDE 3 BİN 150 TL CEZA VE SUÇ DUYURUSU!
 
Vatandaşın bu yöndeki endişeli sorusuna yanıt veren Sağlık Müdürü Ali Ramazan  Benli, “Apartman karantinasından ziyade ev karantinasına geçildi. Apartmanda yoğunlaşma olursa farklı önlem alınır. Karantina evi aralıklı kontrol ediliyor. Uyulmadığı tespitinde 3150 TL ceza ve suç duyurusu” yanıtını verdi.
“SEMPTOM OLMADIKÇA TEST YAPILMIYOR, 15 DK’DAN FAZLA MASKESİZ GÖRÜŞMENİZ OLDU İSE…”
Bir vatandaşın bize “Müdürüm bize test neden yapılmıyor, biz de başkalarına bulaştırırız bilemiyoruz” sorusuna da Benli,  şu yanıtı verdi, “Semptom olmadıkça test yapılmıyor. Covid pozitif tespit edilmiş şahıs ile 2 metreden yakın, 15 dk’dan fazla maskesiz görüşmeniz oldu ise 14 gün kendinizi evinizde izole edin.”