Kayseri'de acil durum olmadıkça dışarıya çıkmayın!

Dün gece saatlerinden itibaren başlayan ve cuma günü gece saatlerine kadar sürmesi beklen 'Toz taşımına' karşı meteoroloji uyarıyor. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bültenimizde...

Kayseri'de acil durum olmadıkça dışarıya çıkmayın!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kuzey Afrika'dan gelen toz bulutları, Kayseri başta olmak üzere birçok kenti etkisi altına aldı. Meteoroloji, ülke genelinde 44 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Kayseri'de de dün gece saatlerinden itibaren başlayan  cuma günü gece saatlerine kadar sürecek olan toz taşımına karşı meteoroloji vatandaşları uyarmaya devam ediyor.

Acil durum olmadıkça dışarıya çıkmayın!

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bölgede güçlü rüzgar ve toz fırtınası beklendiğine dair uyarıda bulunuldu. Güneyli yönlerden esmesi beklenen rüzgarın yer yer kuvvetli (50-70 km/sa) olacağı tahmin ediliyor. Çatı uçması, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Acil durum olmadıkça dışarıya çıkmayın!

Ayrıca, toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde yer yer 500 metreye kadar düşebileceği ve hava kalitesinin olumsuz etkilenebileceği belirtildi. Bu durumda acil durumlar dışında dışarıya çıkılmaması, özellikle akciğer ve astım rahatsızlıkları olan hassas grupların dikkatli olması önemle vurgulandı.

Toz taşınımı, atmosferdeki toz partiküllerinin hareket etmesi veya taşınması sürecinin adıdır. Kuzey Afrika'dan gelen toz taşınımı nedeniyle Türkiye genelinde görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklar bekleniyor.

Acil durum olmadıkça dışarıya çıkmayın!

Uzmanlar acil durum olmadıkça dışarı çıkılmaması konusunda vatandaşları uyarıyor. Toz fırtınası sırasında pencerelerin kapalı tutulması, dışarı çıkılırken maske takılması ve gözlük kullanılması, solunum yolu hastalıkları olanların tedbirli olmaları konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu. Özellikle sağlık sorunları olan bireylerin bu süreçte daha dikkatli olmaları önemle vurgulanıyor.