KAYSERİ'YE 150 MİLYON AVROLUK YATIRIM YAPAN O ADAMI KİM NEDEN ÖLDÜRDÜ?

KAYSERİ'YE 150 MİLYON AVROLUK YATIRIM YAPAN O ADAMI KİM NEDEN ÖLDÜRDÜ?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de 150 milyon Avroluk çimento fabrikası kurmak için milyonlarca lira para harcayan ve bugün işyerinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden işadamının kim ya kimler tarafından öldürüldüğü merak konusu olurken, cinayetin uluslararası boyutunun olabileceği iddia ediliyor.

İŞYERİNİN BAHÇESİNDE VURULDU

Aslen Yozgat nüfusuna kayıtlı olan ve Avrupa’da liman ticareti yaptığı belirtilen Orhan Adıbelli bugün Kocasinan ilçesine bağlı Mimarsinan Mahallesi Tarsus Sokak üzerinde bulunan iş yerinin bahçesinde henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından vurularak ağır yaralandı.

Vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Orhan Adıbelli, ambulansla kaldırıldığı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi acil servisinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Polis ekiplerinin şüpheli şahsı yakalamak için çalışması sürüyor.

KAYSERİ’YE 150 MİLYON AVROLUK YATIRIM YAPIYORDU

Peki Orhan Adıbelli kimdir ve Kayseri için önemi nedir?

Orhan Adıbelli, Bünyan İlçesi Akmescit sınırlarında bulunan ve Eras Holding tarafından ÇED raporu alınarak projesi hazır edilen Çimento Fabrikası projesi ile ruhsatını Eras Holding’ten 14 milyon dolara satın alarak adını duyurdu.

Adıbelli daha sonra da çimento fabrikasının üzerine yapılacağı 761 bin metrekare araziyi de o tarihte yaklaşık 13 milyon liraya Milli Emlak’tan satın aldı.

Adıbelli, Kayseri Malatya karayolu üzerindeki Çimento fabrikası alanı üzerinde 20 milyon Avro’nun üzerinde para harcayarak çimento fabrikası inşaatını önemli bir aşamaya getirmişti.

150 milyon Avro’luk proje tamamlandığında 1,5 milyon ton çimento üretimi planlanan fabrikada ilk etapta 600 kişinin istihdam edileceği ifade ediliyordu.

ULUSLARARASI CİNAYET Mİ?

Orhan Adıbelli’nin adının Avrupa’da uluslararası Uyuşturucu kaçakçılığına karıştığı, 4-5 yıldır bu konuda sıkıntı yaşadığı hatta Avrupa ülkelerinde bulunan parasının bloke edildiği ve blokenin kaldırılması için yasal mücadele içinde olduğu belirtilirken, Adıbelli’nin uluslararası bir cinayete kurban gitmiş olabileceği iddia ediliyor.