İYİ Parti genel başkanını seçiyor? Ataş ne yapacak?

Yerel seçimlerin ardından olağanüstü kurultay kararı alan İyi Parti, yarın Ankara'da 5. Olağanüstü kongresini yapacak. Çok adaylı genel başkanlık yarışını kimin kazanacağı, partinin etkin isimlerinden Kayseri Milletvekili Dursun Ataş'ın nasıl bir tutum takınacağı merak ediliyor. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

İYİ Parti genel başkanını seçiyor? Ataş ne yapacak?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından kurultay kararı alan İyi parti, 5. Olağanüstü Kurultayı’nı gerçekleştirecek. ATO Congresium’da Saat 11.00’de başlayacak kurultayda bin 302 delege oy kullanacak.

İyi Parti’nin kurucusu, Genel Başkanı Meral Akşener’in aday olmayacağı kurultayda Koray Aydın, Müsavat Devrişoğlu, Tolga Akalın ve Günay Kodaz’ın listeleri yarışacak. Salon kapasitesi nedeniyle delegeler, il, ilçe ve belediye başkanları haricinde seyirci alınmayacağının duyurulduğu kongre de, Akşener’in kimi işaret edeceği, kimin genel başkan olacağı kadar, partinin kuruluşundan itibaren etkin bir oynayan İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş’ın nasıl bir tutum takınacağı da merak ediliyor. Geçtiğimiz günlerde Olay’a özel yaptığı açıklamada  ‘Ben partimden yana tarafım. Adayların hepsi saygı duyduğum, ailece görüştüğüm isimler. Bu süreçte adaylar arasında taraf olmak bana yakışmaz’ diyen Ataş’ın bu tutumunu devam ettirdiği görülüyor. Kurultay öncesinde bir kez daha Olay’ın sorularını yanıtlayan Ataş, kurultayın kaybedeninin olmayacağını, İyi Parti’nin kurultay sürecinden güçlenerek ve kenetlenerek çıkacağını ifade etti.