Gesi'de suya 'yüzde 100 zam' tepkisi

Kayseri'nin Melikgazi ilçesine bağlı Gesi bölgesinde sulama suyuna yüzde 100 zam geldiğini ifade eden vatandaşlar isyan etti. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Gesi'de suya 'yüzde 100 zam' tepkisi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz aylarda suya önce yüzde 20 ardından yüzde 30 indirim yapıldığını açıklamıştı. Böylelikle Kayseri’de suya yüzde 50 indirim yapılmıştı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Zaman zaman elektrik fiyatlarıyla mukayese ediliyordu. Biz 1 Şubat’tan itibaren fiksledik ve ‘tefe, tüfe oranını 1 yıl uygulamayacağız’ dedik. 1 Şubat’tan itibaren de yüzde 20 indirim yaptım. Sonra yine elektrikle mukayese etmeye başladılar. Dolayısıyla biz zorda kalıyorduk. Sahanın sesini duymamak, onları göz ardı etmek bana yakışmazdı. Halkın içinde olan bir belediye başkanı olarak, onların beklentisine cevap verme adına tekrardan ‘yüzde 30 oranında bir indirim daha yapalım’ dedik. Dolayısıyla yüzde 50 indirim yaptık.” diye konuşmuştu. 

Kayseri Olay haber merkezimize ulaşan bir vatandaşlar ise içme suyuna yapılan yüzde 50’lik indirim ardından Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bağlı Gesi bölgesinde sulama suyuna yüzde 100 oranında bir zam yapıldığını söyleyerek isyan etti. 

Vatandaşlar, parkları yeşertmek için kullanılan su ve işçi maliyetinin belediyeye mal edildiğinin fakat Gesi bölgesindeki doğal yeşil dokuyu korumak amacıyla köylüye yardımcı olmak yerine yüzde 100 oranında bir zam yapılmasından dolayı belediyeye şikayetlerini iletmek için harekete geçti. Sesini duyurmak ve zammın geri alınmasını isteyen vatandaşlar, “Kayabaşı ve Gesi sulama suyuna saat ücretine yüzde 100 zam yapılmıştır. Konu ile ilgili şikayetlerinizi Melikgazi Belediyesine yapalım.” açıklamasını yaptı.