Beklenen oldu! Kayseri kayboldu

Kayseri'de korkulan oldu. Şehrin tozdan görünmez hale geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Beklenen oldu! Kayseri kayboldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kuzey Afrika'dan gelen toz taşımı Kayseri'yi etkisi altına aldı. Hava kalitesinin azaldığı kentte, görüş mesafesi de düştü. Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü yayımladığı hava tahmin raporu ile Kayseri’yi sabah saatlerinde uyarmıştı. 

Yapılan uyarıda hem rüzgar hem de toz taşımına yer verilmişti. Meteorolojiden yapılan açıklamada, “Rüzgarın güneyli yönlerden yer yer kuvvetli eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Çatı uçması - Ulaşımda aksamalar - Ağaç veya direklerin devrilmesi- Soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeleri vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” denilirken, “Bölge genelinde yer yer toz taşımı beklendiğinden görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” ifadeleri de kullanılmıştı. 

Beklenen oldu! Kayseri kayboldu

Erciyes Dağı'nın çevresinde toz bulutları etkili oldu. Adeta sis bulutu gibi görünen toz, görüş mesafesini düşürdü. Vatandaşlar karşılaştıkları manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemezken, uzmanlar, solunum yolu hastalıkları ve alerjisi olan vatandaşları özellikle uyardı. Şehrin toz bulutu kaplarken yüksek noktadan bakanlar şehri göremedi. Vatandaşlar ise “Kayseri kayoldu” yorumunu yaptı. 

Toz taşımının etkisini ne zaman kaybedeceğine ilişkin henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.