'Türkiye bu konuda neden sessiz?'

 'Türkiye bu konuda neden sessiz?'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda Doğu Türkistan’daki Çin zulmüne tepki gösterildi. Meydanda toplanan kalabalık zulme sessiz kalan dünya kamuoyuna seslendi.

Kayseri’de Doğu Türkistan’a destek eylemi yapıldı.

 

Cumhuriyet Meydanında toplanan kalabalık, Çin zulmüne tepki gösterdi.

Ellerinde Türk ve Doğu Türkistan bayrakları taşıyan kalabalık, Doğu Türkistan lehine sloganlar atıp, tekbir getirdi.

Burada  basın açıklamasını yapan Nizamı Alem Ocakları Sözcüsü Mehmet Kalabalık, Doğu Türkistan’da insanlık vahşeti yaşandığını ve dünya kamuoyunun bu durum karşısında sessiz kaldığını söyledi.

 “Çin yönetimi 30 Milyon Uygur Trükünü topyekun yok etme kararlılığındadır” ifadelerini kullanan Sözcü Kalabalık, “Müslüman Uygur Türkleri’nin her türlü dini, milli, kültürleri zorbalıkla yok edilmektedir. Türk devleti tarafından son dönemde yaşananlara hiçbir tepki verilmemesi, Doğu Türkistan Davası’nın konuşulmaması üzerine adeta yeminli tavır sergilenmesi bizleri derinden üzmektedir. Başta Türkiye Cumhuriyet olmak üzere Türk ve İslam Devletleri’nin, İslam İşbirliği teşkilatının bu zulme dur demek için harekete geçmesi gerektiğine inanıyoruz ve bunu talep ediyoruz. Bizim kalbimiz Doğu Türkistanlı kardeşlerimizle beraber atmaktadır” diye konuştu.

Basın açıklamasına katılan Doğu Türkistan  Milli Meclisi Başkanı Seyit Tümtürk ise getirdiği kafesi işaret ederek, "Bu kafes Doğu Türkistan'dır" diye konuştu. Tümtürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, zulme karşı Çin’e gerekli tepkinin gösterilmesini talep etti.

Haber: Emre POLAT