Eğitim Sen'den alternatif kitap fuarı

Eğitim Sen'den alternatif kitap fuarı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Eğitim Sen’den Alternatif Kitap Fuarı açtı. Açılan Alternatif Kitap Fuarına Eğitim-Sen Şube Başkanı Ulaş Apaydın, CHP İl Eski başkanı Mustafa Ayan, yazarlar, şairler ve Eğitim-Sen üyeleri katıldı.

Burada bir basın açıklaması yapan Şair Uygur Orhan, “Geçen yıl kitap fuarında İhsan Eliaçık’a yapılan saldırı ve özgür basın yayınevlerine izin verilmediği için buradayız” diye konuştu.

Orhan, “ Birileri bu yalan perdesini yırtacak. Birileri kazıyacak bu puslu atlası.”dedi.

Orhan şunları söyledi: Renkleri yok sayan bir kuşatma altında olan Türkiye’mizde usunu ve yüreğini yitirmeyen, yaşadığımız yeryüzünde tüm varlıkları, varsıllıkları kapışılan topraklarda halklar aldatılıp açlıktan ölen insanlar var olurken, biz burada edebiyattan, gerçek felsefe ve bilimden yana dostlar bir aradayız. Alternatif mini fuar fikrini Eğitim-Sen sendikamızın desteklemesi ve düzenlemesi eşsiz bir gelişmedir. Biliyorsunuz geçen yıl kitap fuarında İhsan Eliaçık’a yapılan saldırı ve engelleme bazı yayınevlerinin çekilmesi ve bu yıl ilk başvuru yapıldığı halde özgür basın yayınevlerine izin verilmemesi düşündürücü ve manidardır. Biz bu yüzden buradayız. Toplumun yüreğinde atan kılcal damarlarında bir şiir mısrasını saklayan ve sunan, bir romanın paragrafında gezinen, eski çağlarda günümüze uzanan süreçte bu büyülü güzelliği sizlere sunmaktan onur duyuyoruz. Çirkin ve kötücül çarklarıyla bizi öğüten bu yakıcı ve dramatik olaylar arasında gerçeği bulmayı, doğruyu, iyiyi ve güzeli savunmayı ilke edinen bizler, böyle dayanışmalarla güçleneceğiz. Birileri bu yalan perdesini yırtacak. Birileri kazıyacak bu puslu atlası. Tüm dünyada gerçek bilimi, gerçek sanatı ve felsefeyi boğma, yok etme çabalarının büyük ivme kazandığı günümüzde; dişimizle tırnağımızla kazıyarak, ısrar ederek oluşturduğumuz çabalarımız, yanlış bilinçlerle iletişim araçlarının yetkinliğine güvenerek hiçe saymayı görev bilmişler. Paranın, sermayenin ve gücün tanrılaştırıldığı, adım adım yaygınlaştırıldığı uydurma değerler dizgesiyle kökleştirilmeye çalışıldığı böylesi bir ortamda gerçek şiiri, romanı ve felsefeyi yepyeni bir ışık olarak görüyoruz. Cahilliğin ve çıkarcılığın egemenliğini kırmak ancak duygu savaşçılarıyla kendini bir kelimenin büyüsüne adayıcılarla olur.”dedi.

Daha sonra fuarda söyleşi düzenlendi.