Temayül Mesaisi!

Temayül Mesaisi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Mayıs ayında AK Parti’nin genel başkanlığına yeniden dönmemesi ile birlikte yaptığı “Teşkilatlarda değişim” olacak açıklamasının ardından Kayseri’de de bazı teşkilatlarda beklenen değişim gerçekleşiyor.  AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, bir süre önce “Telaşa gerek yok, il başkanı olarak görevimin başındayım” açıklaması yaparken, 6 ilçede de görev değişiminin olacağını açıklamıştı.  Özden’in görev değişimi yaşanacak ilçeleri açıklamasının ardından dün değişimin yaşanacağı ilçelerde temayül yoklaması yapıldı. Genel Merkezden bazı isimler teşkilatların görüşünü almak için Kayseri’ye geldi. Parti çevrelerinden edinilen bilgiye göre,  ilçe teşkilatlarında yapılacak değerlendirmenin ardından yeni başkanların belirleneceği ve kongrelerin de tek adayla yapılmasının planlandığı ifade edildi.

 AK Parti’de ilk temayül yoklaması dün Melikgazi İlçe Başkanlığı için yapıldı. Partinin İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ile birlikte AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca’nın da katıldığı temayül yoklamasında teşkilat mensuplarına ilçe başkanlığı konusunda önerileri ve görüşleri soruldu.

Melikgazi’nin ardından Talas, Bünyan, Hacılar, Yeşilhisar ve Yahyalı’da da temayül yoklamaları yapıldı. Diğer yandan temayül yoklamalarının ardından parti genel merkezinde yapılacak değerlendirme ile birlikte yeni ilçe başkanlarının isimlerinin netleşmesi ve yapılacak kongrelerde de adaylıklarını koymaları bekleniyor. İlçelerdeki temayül yoklamaları ile ilgili açıklama yapan AK Parti Kayseri Milletvekili Hüseyin Cahit Özden, “Temayül yoklamamızı gerçekleştirdik. Teşkilat mensuplarımıza duyarlılıkları için teşekkür ederim” açıklaması yaptı.

 

HANGİ İLÇE BAŞKANLARI YENİDEN ADAY OLMAYACAK?

 AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden’in geçtiğimiz hafta açıkladığı ve kongrelerde yeniden aday olmayacak ilçe başkanları ise şu şekilde:

Yeşilhisar İlçe Başkanı Abdullah Sami Ceylan, Yahyalı İlçe Başkanı Ahmet Büber, Hacılar İlçe Başkanı Hüdai Barut, Talas İlçe Başkanı Ragıp Dost, Bünyan İlçe Başkanı Savaş Gökçe ve Melilgazi İlçe Başkanı Sıddık Sami Kadıoğlu. Diğer yandan Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu Büyükşehir meclis üyesi ve Melikgazi Belediyesi meclis üyeliği görevlerini sürdürecek. 

Felahiye İlçe Başkanı Musa Zafer Kingir ise ile başkanlığı görevinde kalacak ve belediye meclis üyeliği görevinden istifa edeceği ifade edildi.

Haber: Cafer ZENGİN