Şok Pınarbaşı iddiası: Kirli bir menfaat pazarlığı var!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocasinan Belediyesi eski Meclis Üyesi Orhan Karakoçluoğlu'ndan dikkat çeken Pınarbaşı iddia… Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Şok Pınarbaşı iddiası: Kirli bir menfaat pazarlığı var!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

31 Mart yerel seçimlerinin en gergin geçtiği noktalardan biris olan Pınarbaşı ilçesi ile ilgili iddialar peş peşe geliyor. 2 Haziran da yeniden tekrarlanacak seçimler için son olarak Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından bir açıklama yapılmış ve Milli Yol Partisi’nin adayı olarak yarışan ve yüzde 10.59 oy oranına ulaşan Servet Kantekin'in, adaylıktan çekilerek, MHP adayı Memduh Uzunluoğlu’nu destekleme kararı aldığı paylaşılmıştı.

Şok Pınarbaşı iddiası: Kirli bir menfaat pazarlığı var!

Yaşanan bu gelişme tartışmaları da beraberinde getirdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocasinan Belediyesi eski Meclis Üyesi Orhan Karakoçoğlu, Pınarbaşı seçimi ile ilgili dikkat çeken iddialarda bulundu. Karakoçluoğlu, “Olan bitenin kirli bir menfaat pazarlığı olduğunu Pınarbaşı halkı görmektedir. Yapılan tüm kirli pazarlıklar vatandaş tarafından bilinmekte ve hissedilmektedir.” dedi.

Şok Pınarbaşı iddiası: Kirli bir menfaat pazarlığı var!

Karakoçluoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı, “Pınarbaşı'nda 31 Mart seçimlerinde %10 oy alan Milli Yol Partisi adayı 2 Haziran'da tekrarlanacak olan seçimlerde aday olmayarak gönül dünyasının mimarı olan ülkücü hareketin temsilcisi MHP adayını destekleyeceğini söylemiş. 
Bu arkadaşın gönül dünyası o kadar geniş ki, daha önce de 2004 yılında DYP den Pınarbaşı adayı olmuş, 2024 yerel seçimlerine girerken CHP'nin kapısını çalmış ama CHP kabul etmemiş, bunun üzerine MHP ye gitmiş kabul görmemiş, son olarak Milli Yol Partisine gidip aday olmuştur.
MHP ve Servet Kandemir bu çekilme ayak oyununun bir fayda sağlamayacağını hatta zarar göreceklerini bilmelidirler.
Böyle siyasal salvolar seçmeni beraberinizde bir yerden bir yere sürüklemez. 
Bu tavır seçmeni köle görme tavırdır. 
Göreceksiniz bu hamle ile Servet Kandemir'in aldığı oyları CHP adayı Deniz Yağan'a götürecektir.
Zaten Servet Kandemir adaylığa devam etse dahi oylarının büyük çoğunluğu Deniz Yağan'a dönerek CHP'yi destekleyecekti. 
Olan bitenin kirli bir menfaat pazarlığı olduğunu Pınarbaşı halkı görmektedir. Yapılan tüm kirli pazarlıklar vatandaş tarafından bilinmekte ve hissedilmektedir.”

Şok Pınarbaşı iddiası: Kirli bir menfaat pazarlığı var!

‘Kantekin bize gelerek CHP’den Pınarbaşı adayı olmak istediğini söyledi’

Karakoçluoğlu, iddialarına bir yenisini daha ekleyerek Servet Kantekin’in daha önce CHP’ye geldiğini ve CHP’den Pınarbaşı adayı olmak istediğini aktardı. Karakoçluoğlu açıklamasında, “Milli Yol Partisi Pınarbaşı adayı Servet Kantekin, 2 Haziran'da yenilenmesine karar verilen belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimlerine MHP adayı lehine çekilmiş. MHP il binasında yapılan basın toplantısında özetle sn Kantekin şöyle diyor; ‘Dünya görüşümü şekillendiren ülkücü hareketin siyasi temsilcisi MHP adayı Memduh Uzunluoğlu lehine adaylıktan çekiliyorum’.
Bazen özel görüşmelerin mahremiyetini gizli tutmak gerekir. Lakin görüşmelerin omurgasını sarsan tutarsız ve ahlaksız davranışlar cereyan edince özel görüşmeleri ifşa etmek de şart olur.
Yaklaşık iki yıl kadar önceydi, o dönem Melikgazi Belediye Meclisi Üyesi Yaşar Ahmet Özdoğan, CHP İl Disiplin Kurulu Üyesi Talat Kumaş ve o dönem Kocasinan Belediye Meclis Üyesi ben deniz Pınarbaşı'na balık tutmak için davet edildik. 
Bizim Pınarbaşı'nda olduğumuzu bir şekilde haberdar olan sn Servet Kantekin bizi ziyaret etti. 
Ve bize CHP'den Pınarbaşı belediye başkan adayı olmak istediğini, Pınarbaşı’nın mevcut başkan Memduh Uzunluoğlu'nun elinde can çekiştiğini, kendisinin DYP'li olduğunu, 2004 seçimlerinde DYPnin Pınarbaşı adayı olduğunu, bu sefer ise kendini en çok yakın hissettiği CHP'den aday olmak istediğini söyledi. 
Yani basın toplantısında söylediği gibi ne MHP ile ne ülkücü hareket ile bir gönül dünyası ilişkisi yok. Biz bu görüşmede partinin yetkili kurulları, il başkanı, milletvekili ve genel merkezi olduğunu, bizim ancak il başkanı ile kendisine randevu alabileceğimizi ifade ettik. Sonraki dönemlerde başka başka CHP'li isimler ile de irtibat kurup adaylık talebinde bulunmuş ve karşılık görmemiştir. Pınarbaşı Belediye başkan adayı olmak için MHP kapısını çalmış, AKP ye gitmiş, başka partilere haber salmış bir karşılık bulamayınca Milli Yol Partisinden aday olmuştur.” ifadelerini kullandı.