Kazım Yücel: Herkese eşit mesafede olacağım

Kazım Yücel: Herkese eşit mesafede olacağım
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

“TURİZM’DEN TARIMA, SANAYİDEN İŞSİZLİĞE TÜM SORUNLARI PROJELERİMLE ÇÖZECEĞİM”

 “KAYSERİ’DEKİ YERLİ AYRIMINI YOK EDECEĞİM” 

Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde Kocasinan Belediye Başkanlığına Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday adayı olan İş Adamı Kazıl Yücel projeleri ve adaylığına ilişkin Kayseri Olay Haber Merkezi’nin sorularını yanıtladı. Yücel; “Bugüne kadar Kayseri için birçok teklifte bulundun fakat karşılığını alamadım. Bu yüzden Belediye Başkanlığına aday adayı olmaya karar verdim”dedi. Yücel tarımdan turizme sanayiden işsizliğe bütün sorunlar için projeleri olduğunu belirterek: Ben insanlarımız arasında ayrım yapmadan onların  yüzünü güldürmek için aday adayı oldum, çünkü onlardan biriyim” ifadelerini kullandı.

“GEÇMİŞTE GÖREV YAPAN BELEDİYE BAŞKANLARI İLE FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNACAĞIM”

2019 Mart ayında yapılacak Yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Kocasinan Belediye Başkan adaylığını açıklayan İş Adamı Kazım Yücel Kayseri’de gördüğü eksiklik ve yanlışlıkları dile getirdiğini fakat bunların bir karşılığının olmadığını gördüğünü söyledi. Yücel, Belediye Başkanlığına bu sebeple aday olduğunu belirterek Kocasinan’ı projeleri ile şekillendirirken geçmişte görev yapan Belediye Başkanları ile de fikir alışverişinde bulunacağını, Kocasinan’ın Melikgazi’nin gerisinde kalmış ve vazgeçmiş bir Kocasinan olarak gördüğünü ifade etti. Yücel şöyle konuştu; “Aşağı yukarı 4 buçuk yıldır Milliyetçi hareket Partisi’nin Kocasinan’da ve Büyükşehir’de belediye meclis üyeliği yaptım. Bu belediye meclis üyeliği dönemimde yurt dışı birikimleriyle birlikte aklımdaki bir Kayseri’yi nasıl oluştururum düşüncesi ile bütün meclis gündemlerimde kamuoyuna duyurmaya çalıştım. Bu yaptığım şeylerin baktım ki karşılığı yok. Ben belediye başkanlarıma ne teklif ettiysem, doğru söylüyorsunuz ile kaldığını görünce il ve ilçe teşkilatımın benim aday adayı olmam için telkinlerde bulunmuştu. Ben bunu bir müddet değerlendirdim. Ben birçok teklifte bulundum Kayseri için. Fakat hiç birinin karşılığını alamadım. Bu anlamda bende aday adaylığımız açıklamak istedim. İl, ilçe ve genel merkezimiz bu kararıma onay verirse kafamdaki projeleri Kayserili vatandaşlarımla paylaşmak istiyorum.  Ben nasıl bir Kocasinan düşünür hale geldim. Kocasinan aslında 50 Büyükşehir’den daha büyük bir şehir. Bu anlamda Kocasinan’ın hakkını teslim etmek lazım. Bugüne kadar olmayan turisti getireceğiz.  Bugüne kadar yapılmamış tarım arazisi elimizde varken bunun hayata geçirilmesini sağlayacağız. Kocasinan’ın kendine öz bir şehir meydanını ortaya getireceğiz. Yaklaşık 4 buçuk yıllık çalışmalarımız neticesinde elde ettiğimiz birikimleri zaman içerisinde kamuoyuyla paylaşacağız. Yapmamız gereken şu. Sürekli Melikgazi’nin gerisinde kalmış. Melikgazi ilçesinde de artık yarışma noktasında da vazgeçmiş bir Kocasinan’ı görüyoruz. Ben Kayserili halkımızın Kocasinan’da oturmaya, yaşamaya, eğlenmeye, gezmeye yönelik bir atmosfer ortamını oluşturmaya talibim. Bizim kendimize ait bir şehir meydanımız olmalı. Kocasinan’da bir Mimarsinan’ın büstü olmalı. Biz ilk kurucu belediye başkanımızı göz ardı etmemeliyiz. Cumhuriyet Halk Partisinde Ali İhsan Alçı buranın ilk kurucu belediye başkanı olmuş, kendisi ne düşünüyor idi, biz ne yapacağız bunu kendisi ile görüşmemiz lazım. Mutlaka bizlere vereceği fikirler, düşünceleri vardır. Bekir Yıldız başkanımız burada uzun yıllar belediye başkanlığı yaptı.  Kendisinden alacağımız mantıklı fikirler mutlaka olmalıdır. Mutlaka biz kendisi ile istişare etmeliyiz”

“SİYASET AYRIMI YAPMADAN TARIMDA, TURİZMDE,SANAYİDE İNSANLARA GELİR KAPISI YAPACAĞIM”

Büyük şehirlerde şehirlerin önüne geçmiş ilçeler olduğuna dikkat çeken MHP Kocasinan Belediye Başkan Adayı Kazım Yücel, “Siyaset ayrımı yapmadan tarımda , turizmde, sanayide insanlara gelir kapısı yapıp onların yüzündeki tebessümü göreceğim , çünkü ben onlardan biriyim” dedi Yücel sözlerini şöyle sürdürdü; “Biz bu Kocasinan’ı Kayseri’nin en büyük ilçesi nasıl yaparız? Şehrin adından daha çok öne çıkmış ilçeler var. İstanbul’daki Taksim İstanbul’un önüne geçti diyebiliriz. Bizde Kocasinan’da inşallah halkımızda yetki verirse biz Kocasinan’da öyle yerler yapacağız ki, Kayseri demeden, Kocasinan’dan bahsedildiğini Türkiye’ye anlatacağız.  Birçok ürünümüz var. Tarım bölgemiz var. Bunların bugüne kadar neden kullanılmadığını sormuyoruz. Eksikler var da demiyoruz. Ama kendi projelerimizle Ak Partili arkadaşlarımızla, CHP’li arkadaşlarımıza ve diğer siyasi partilere o kadar samimi dokunacağız ki, mesele siyasetten çıkacak. Vatandaş nasıl mutlu olur? Eğer vatandaş evine ekmeği götürebiliyorsa, işsizliği aza indirebiliyorsanız bakarsınız ki insanlar artık yüzü gülmeye başlar. Bu çok zor bir şey değil. Bizim bölgemiz tarım bölgesi, hayvancılık bölgesi. Ben bu projelerle tarımla, üretimle, hayvancılıkla kırsal kesimde oturan vatandaşlarımıza ben projelerimi anlatacağım. Türkiye’de yatırım yapmak isteyen müteşebbis çok sanayicimizi bir takım avantajlar sağlayarak davet edeceğim. Kayseri’ye bir sanayi yatırımı yapabilecek sanayicilerimle temasa geçeceğim. Ben bu şehir içerisinde işsizliği önleyecek, tarım arazilerinde hayvancılık anlamında arazilerimizi vatandaşlarımıza kullandırıp gelir kapısı yaptığım zaman ben bu insanların yüzündeki tebessümü göreceğim. Ben bunu hissediyorum. Ben onlardan biriyim.Kocasinan bölgesi 5 yıl içerisinde Melikgazi’nin mutlaka seviyesine gelecek. Bir on yıl sonrası Kayseri’de turist akınını görecekler. Ben bunun altını dolduracağım ama erken olduğu bu projelerimden bahsetmiyorum. Ben sosyal medyada bir Eiffel kulesi paylaşımı yapmıştım. Bana ne demek istiyorsunuz diye sormuşlardı. Bende onlara bir Eiffel kulesi yapalım demiyorum bu ufukta olalım demiştim. Ben bu ufuktayım. Kayseri’ye öyle güzel turistlerin ve çevre illerin ziyaret edeceği olgular ve oluşumlar koyacağım ki burayı gezmeye gelecekler. Bu Kayserimin otelcisine, esnafına para bırakmak demektir. Esnafıyla ticaret yapması demektir. Yabancı paranın Kayseri’ye girişi demektir”

“ KAYSERİ’DE YERLİ AYRIMINI YOK EDECEĞİM, HERKESE EŞİT MESAFEDE OLACAĞIM”

MHP Kocasinan Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladıktan sonra aldığı tepkilerden mutlu olduğunu dile getiren Kazım Yücel parti mezhep ayrımına girmeyeceğim ve eşit mesafede olacağım sadece terör örgütleri ve onun sempatizanları ile diyaloğum olmayacak. Kayseri’nin yerlisi ayrımını da yok edecek bir samimiyet ortaya koyacağım dedi. Kazım Yücel şunları söyledi: “Aday adaylığımı açıkladıktan sonra gelen tepkiler beni mutlu etti. CHP’den Ak partilisine bütün partilerden gelen telefonları ben anlatsam inan Kayseri kamuoyu da mutlu olur. Ben yıllardır ticaretle uğraşıyorum. Her cenahla da çok yakın diyaloglarım var. Demek ki ben siyasetten onların gönlünde olmuşum. Böyle bir görev verilirse, onlarda beni gönlüyle destekleyeceklerini ima etmişlerdir. Hiçbir parti ayrımı yapmadan herkese eşit mesafede olacağım. Ben dünyanın birçok yerine gidiyorum ateist insanla ticaret yapıyorum. Bu noktaya yapmayan firma yok.  Türkiye’ye dönüyoruz bu Müslüman bu Hıristiyan ayrımı yapıyoruz. Kayseri’ye dönüyoruz bu yerlisi bu değil ayrımı yapıyoruz. Ben bunların hepsini yok edecek noktada samimiyet ortaya koyacağım. Benim için şu partili, bu mezhepten ayrımına asla girmeyeceğim. Hepsi ile mesafem eşit olacak. Sadece bir çizgimiz var. PKK ile ve FETÖ’cülerle bir diyalogumuz olmayacak. Hiçbir ayrım yapmadan seçime gideceğiz. Asla polemiklere girmeyeceğim. Beni çok zorlasalar da bu anlamda tartışmaya girmeyeceğim. Hiçbir partinin adayı ile çelişki ifadeler kullanmayacağım. Hiçbir şekilde eski belediye başkanlarımı eleştirmeyeceğim. Liyakatli, seviyeli ve düzgün bir siyaset izleyeceğim. Kocasinan’ı ilk 5 yılda yerini çok farklı diğer 5 yılda ise ben Kocasinan’ı Türkiye’ye duyurmazsam kendi adıma üzülürüm, kendi adıma mahcubiyet hissederim” –Haber Merkezi