Kayseri Şeker'de bitmeyen çile: Kayyum iddiası

Kayseri Şeker'de bitmeyen çile: Kayyum iddiası
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Şeker Fabrikası’nda yaşanan FETÖ soruşturmaları, tutuklamalar, gözaltılar ile birlikte kamuoyunda sıkça fabrikaya önümüzdeki süreçte “Kayyum atanacak” iddiaları konuşuluyor.  Hatta bu iddia ile ilgili olarak sosyal medya paylaşımları da dikkat çekiyor. Ancak ortaya çıkan bu tablo tepkileri de beraberinde getiriyor. Çünkü Kayseri Şeker Fabrikası kent ve ülke ekonomisi için önemli ve tarihi bir kurum. Bu kurumum yatırımdan çok FETÖ ile gündeme gelmesine tepki gösteren bazı çevreler, “Sektörde Konya Şeker’in yatırımları, Kayseri Şeker’in ise FETÖ dedikoduları konuşuluyor. Artık Kayseri Şeker’de kamuoyunda FETÖ’ye değil, yatırımları ile anılmalıdır.” şeklinde görüş belirtiyor.

Son yıllarda Kayseri Şeker’de durağanlaşmanın yaşandığını belirten bazı çevreler, Konya Şeker örneği ile bu durumu gündeme taşıdı. Konya Şeker’in her yıl yeni ufuklara yelken açtığını ve market raflarında da bu durumun apaçık göründüğünü dile getirenler, “Konya Şeker markasını her tarafa taşıyor. Yeni yatırım alanları ile dikkat çekiyor. Ama Kayseri Şeker’de bu konuda bir hareketlilik yok. Eskiden markalar vardı ama onlarda yalan oldu. Şu an sanki yerinde sayan bir fabrika görünümü var. Büyük yatırımlar, yeni pazar alanları konuşulmuyor.  Şeker sektöründe yaşanan sorunlara dahi pek değinilmiyor. Ayda yılda bir toplantıda 3-5 cümle konuşulup geçiliyor.” şeklinde görüş belirtti.

Diğer yandan bazı çevrelerde, Kayseri Şeker’in son aylarda kamuoyunda sadece FETÖ haberleri, soruşturmaları, şirketin yeni ya da eski yöneticilerinin tutuklanmaları, gözaltına alınmaları konularında gündeme gelmesinden yana bir hayli dertli. Sosyal medyada sürekli “Kayseri Şekere Kayyum atanacak” yönünde paylaşımlar yapılmasının da rahatsızlık verici bir durum olduğu belirtilirken, kamuoyunda şu görüşler dillendiriliyor: “Konya Şeker yatırımları ile hatta markalaştığı çikolataları, gofretleri ile konuşulurken, Kayseri Şeker ise sadece  FET Ö operasyonları, Kayyum iddiaları ile gündeme geliyor, tartışılıyor.  Bu büyük kuruluşta bu yöndeki iddialar, belirsizlikler son bulmalıdır. Çünkü, Kayseri Şeker’in binlerce çiftçinin ekmek kapısı, alın teri olan fabrikanın bu yöndeki tartışmalarla artık kaybedecek zamanı yok.”  

KAYYUM İDDİALARI DOĞRU MU?

Kayseri Şeker’de kamuoyunda bunlar konuşulurken bazı çevreler ise Kayyum atanacağı iddiasında bulundu. Bu yönde çalışma yapıldığını iddia eden bazı çevreler, “Kayyum’da görev alacak kişilere yönelik çalışma yapılıyor” yönünde  ciddi bir iddiada ortaya attı. Bu konuşulan iddianın doğru olup olmadığı ya da yakın zamanda gerçekleşip gerçekleşmeyeceği de merak konusu oldu.