MHP'de kongre hareketliliği

MHP'de kongre hareketliliği
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP’de kongre süreci başladı. Yakın zamanda önce ilçeler daha sonra da il kongresi yapılacak. Kongre süreci ile birlikte partide teşkilatlar yeniden yapılandırılacak. Yani görevden alınan başkanlıklar ve yönetimleri de yeniden şekillenecek. Böylece muhalif kanat olarak belirtilen ve olağanüstü kurultay isteyen kesim de parti yönetimlerinden ayrılmış olacak. Bu konuda MHP Genel Merkezi’nin ince eleyip sık dokuduğu da gelen haberler arasında.

Bazı MHP çevreleri, kongre sürecini parti içindeki çatlak seslerden arınma süreci olarak da değerlendiriyor. Diğer yandan Kayseri il teşkilat da yeniden şekillenecek. Çünkü bir süre önce bazı ilçe teşkilatlarda görevden almalar yaşanmıştı.  İl başkanlığı için de bazı çevrelerin parti içi kulislere başladıkları kaydedildi. Mevcut Başkan Baki Ersoy’un il başkanlığı için aday olup olmayacağı merak konusu olurken, parti kulislerinde Ersoy’un kararı netleşmeden şimdiden başkan adayları da dillendirilmeye başlandı.  Peki, kulislerde il başkanlığı için kimlerin isimleri geçiyor? MHP kulislerinde bu konuda ortaya ilginç isimler atılıyor. Özellikle Ticaret Odası Meclisi’nde yaptığı açıklamalarla sıkça gündeme gelen Meclis Üyesi Hacı Çevikel ismi de bazı çevrelerce konuşuluyor. Ticaret Odası’nda, yaşanan FETÖ tartışmalarında gündeme damgasını vuran açıklamalarıyla dikkat çeken Çevikel’in, MHP cephesinde en dikkat çeken isimler arasında olduğunu belirten bazı çevrelerin, bu konuda girişimde bulundukları iddia ediliyor. Kent gündemine yönelik açıklamaları ile de zaman zaman gözlerin çevrildiği Çevikel, FETÖ soruşturmaları çerçevesinde gözaltına alınan Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’a da istifa çağrısında bulunmuş ve “Odamızın adının FETÖ ile gündeme gelmesini istemiyoruz” yönünde açıklamalar yapmıştı. Çevikel, son yıllarda MHP’de çıkışa geçen isimler arasında gösteriliyor. 

DEMİREZEN DE ADAY OLACAK MI?

Çevikel’in yanında Ülkü Ocakları kökenli olan ve MHP’nin önde gelen isimleri arasında gösterilen Orhan Faik Demirezen’in de adaylık için ikna edilmeye çalışıldığı da gelen haberler arasında.

 Haber: Cafer ZENGİN