İncesulular Ankara'da buluştu!

İncesulular Ankara'da buluştu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ankara’da yaşayan Kayseri /İncesulular 10 Mayıs 2019 Cuma günü 2017 den beri üçüncü defa Ramazan iftarı için Ankara Yenişehir’de bulunan Hekimevi Tesislerinde bir araya geldi.

Organizasyon heyeti Hasan TASACI, İsmail ÇALAP ve İbrahim GÖRÜNME'den oluşan iftar programına her sene gitgide artan sayıda hemşerisine ulaşıp bu anlamlı etkinliğe katılmalarını temin edildi.

İftara kendisi de Kayseri İncesulu olan Eski İçişleri Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu ve eşi, Erciyes Kayserililer Derneği Başkanı Hacı Bekir YILDIZ ve eşi ile çok sayıda İncesulu katılım sağladı.

Söz konusu etkinlik Büyükşehirde yaşadıkları için yıllardır birbirlerini göremeyen hemşeriler hasret giderdi ve yeni tanışmalara vesile oldu.

İftar saatinden sonra kürsüye gelen organize heyetinden İsmail Çalap bir selamlama konuşması yaparak “Bu organizasyonu üçüncü defa yapmanın mutluluğu içerisindeyiz. Umarım gelecek yıllarda daha fazla katılım bekliyoruz. Sayın Bakanımız ve kıymetli eşi bizleri kırmayarak davetimize teşrif ediyorlar, onlar teşekkür ediyoruz. Amacımız birlikte olmak, hemşerilerimizin kaynaşmasını sağlamaktır. İncesu Belediye Başkanını Av. Mustafa İlmek davete icabet edemediği için üzgün olduğunu belirten bir telgraf mesajı gönderdi. Sağ olsun. Gelecek sefer mutlaka kendisini aramızda görmek istiyoruz” dedi.

Sonrasında kürsüye davet edilen Sabahattin Çakmakoğlu “Ramazan Ayını ve Yaklaşan Ramazan Bayramınınız kutlarım. Zaman elverdikçe ve bu yaşa geldikten sonra İncesulu hemşerilerimle hemhal olmaktan mutluluk duyuyorum. Ne Güzel Günlerdi? Kayseri’ye mesafesi itibariyle çok yakın ve hemhal olmuş bir memleketin çocuklarıyız. Düşüncelerimi, duyduklarımı, geçmişte yaşadıklarımın bende kalanları bir kitap halinde tekrar yazma gayreti içindeyim. Son sayfaları bitirdiğim zaman kitabı paylaşacağım. Hepinize güzel gelecekler diliyorum diyerek sözlerine son verdi.

Organizasyon heyetinden Öğretmen Hasan Tasacı kendisi tarafından yazdığı “Kasabamız Kimliğimizdir” isimli kitabını 4 kişiye dağıttı ve elinde fazla olmadığını eğer isterlerse internetten Heyemola yayınlarından bulabileceklerini belirtti. 2-3 kuşak öncesi biliyoruz ama daha eskilerini bilmiyoruz. Bu sebeple bu kitap önemlidir. Seneye ise Ramazan ayının ilk günü 24 Nisan 2020 Cuma günü tekrar iftarda buluşalım." dedi

Konuşmalar sonrasında Sabahattin Çakmakoğlu tarafından daha önce yazılan "Dünde Kalan Sözler " isimli dağıtımı kendisi tarafından imza edilmek suretiyle dağıtıldı.

Toplantı çay ikramından sonra en geç gelecek sene bir araya gelmek üzere mutlu şekilde bitirildi.