İddialara Kilci'den sert tepki : Çekin elinizi artık!

İddialara Kilci'den sert tepki : Çekin elinizi artık!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Kayseri eski Milletvekili ve aynı zamanda Ticaret Odası eski Başkanı Hasan Ali Kilci, FETÖ’nün siyasi ayağı konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu. Kilci, Kayseri’de FETÖ’den gözaltına alınan isimler için bazı siyasilerin aracı olduğu yönünde kentte iddiaların konuşulduğunu belirterek, bu konuda çarpıcı açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da seslenen Kilci, “Bu işin siyasi ayağı da çok önemli. Cumhurbaşkanı,  Kayseri’den 1 ayda 2 kez Pensilvanya’ya gidenlere de bir baksın. Eğer bakmazsa bu işin başka bir ayağı da yarım kalır. Tıpkı darbe günü söylediği, ‘Darbeyi ben eniştemden öğrendim’ meselesindeki düşündürücü tabloya döner. Çünkü birileri gerçekleri saklamak için yoğun mesai harcıyor, hedef saptırıyor ama nafile. Çünkü gerçekler apaçık ortada.” diye konuştu. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri eski Milletvekili ve bunun yanı sıra Ticaret Odası’nın 14 yıl başkanlığını yapan Hasan Ali Kilci, Kayseri Olay Haber Merkezine dikkat çeken açıklamalar yaptı. Kentte gerçekleştirilen FETÖ operasyonlarına değinen Kilci, soruşturmaların iş çevrelerine yönelik yapıladığını ancak siyasi ayağı konusunda adım atılmamasına ise tepki gösterdi. Ticaret Odası’nda başkanlık yaptığı döneme yönelik örnekler veren Kilci, “Ticaret Odası’nda bizi seçimlere deviremeyenler, ayak oyunları ile bu işi yapmak için uğraştı. O dönem Kayseri Ticaret Odası’nda dönen dolapları tüm dünya biliyor. AKP ve FETÖ’cülerin iş birliği yaparak bize nasıl kumpas kurdukları ortaya çıktı. Bende o dönem bu kumpaslarla başkanlıktan istifa etmek zorunda kaldım. Mahkeme süreci devam ederken görevimden istifa ettim. Etmeyebilirdim. Ama ne dedim o günlerde? Mahkeme bitene kadar, aklanana kadar görevimden istifa ediyorum ve ettim. Bunu da kamuoyuna açıkladım. Gün geldi, haklılığımız ortaya çıktı ve beraat ettik. Bize kumpas kuranların bugün ne halde olduğu da ortada. Şimdi bu konuda  kendilerince direnenlere de sesleniyorum, takke düştü kel göründü. Siz de gereğini yapın.” diye konuştu.

“UYARIYORUM, SIRA SİZE DE GELEBİLİR. BU İŞTEN ELLERİNİZİ ÇEKİN”

Kayseri’de FETÖ’den gözaltına alınan isimlerle ilgili bazı siyasilerin aracı olduğu ve adaleti yanıltmak için girişimde bulundukları yönünde iddiaların kendisine yansıdığını, hatta bu konunun kamuoyunda da konuşulduğunu anlatan Kilci, şunları söyledi: “Ticaret Odası’nda ya da başka kurumlarda bazı kişilerin FETÖ’cülerle çevirdiği dolapları herkes biliyor. Buradan onlara sesleniyorum. Artık sona yaklaştınız. Kaçacağınız yer kalmadı. Adalet yerini buluyor.  Siz çevirin kazı yanmasın. Eğer ortaya atılan iddialar doğruysa durum vahim. O siyasilere sesleniyorum, çekin elinizi ulan artık. Bu ülkenin, bekasının meselesi. Bu milli bir dava. Uyarıyorum, sıra size de gelebilir. Bu işten ellerinizi çekin. Herkes bu şehirde kimlerin neler yaptığını, hangi taşın altından çıktığını biliyor. Kimlerin, kurumları ele geçirmek için hangi oyunları oynadığı, kimlerle el birliği yaptıkları biliniyor. Bırakın adalet işini yapsın. Bu ülkeye ihanet edenler, yargılansın. Bu konuda bir pazarlık içerisindeyseniz de çabalarınız da boşa. Çünkü er ya da geç gerçekler ortaya çıkacak. Bize kurulan kumpaslarda da, bizler bu konuda, gün gelecek adalet yerini bulacak dedik. İşte o gün geldi. Bizim için kendilerince kuyu kazanlar, kazdıkları o kuyuya kendileri düştü.”

“CUMHURBAŞKANI KAYSERİ’DEN 1 AYDA 2 KEZ PENSİLVANYA’YA GİDENLERE DE BİR BAKSIN”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da çağrıda bulunan Kilci, Kayseri’den Pensilvanya’ya gidenleri işarete ederek, “Bu işin siyasi ayağı da çok önemli. Konuşuluyor ama henüz atılan bir adım yok.  Örneğin Cumhurbaşkanı, Kayseri’den 1 ayda 2 kez Pensilvanya’ya gidenlere de bir baksın. Eğer bakmazsa bu işin başka bir ayağı da yarım kalır. Tıpkı darbe günü söylediği, ‘Darbeyi ben eniştemden öğrendim’ meselesindeki düşündürücü tabloya döner. Burada olayın muhatapları belli ve birileri gerçekleri saklamak için yoğun mesai harcıyor, hedef saptırıyor ama nafile. Gerçekler apaçık ortada.” diye konuştu. Haber: Cafer ZENGİN