MHP Milletvekili Baki Ersoy kimleri hedef aldı:Devlet Biziz Hodri Meydan!

MHP Milletvekili Baki Ersoy kimleri hedef aldı:Devlet Biziz Hodri Meydan!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Olay Türk TV’de Sansürsüz programında konuştu. Dikkat çeken açıklamalar yapan Ersoy, OSB’deki müfettiş tartışmaları ve ortaya atılan bazı iddialarla ilgili sert konuştu. Bazı çevrelerce Şeker Fabrikası örnek gösterilerek, OSB’de de benzer bir senaryonun ortaya konulduğunu öne süren Ersoy, “FETÖcüler kumpası iyi bilir, Şeker Fabrikası’nın başına gelen de böyle bir organizasyondan dolayı geldi. Vedat Ali Özışık’ın da hakkı yendi ise ki, bana göre de yendi. O zaman bu işin vebali var” diye konuştu.

 

Nursaçan ve yönetimine destek veren Ersoy, eski yönetimi de eleştirerek, müfettiş tartışmasını bir kez daha gündeme taşıdı. Ersoy,  “İyi işler yapıldı ve yapılıyor. Birileri hesap soracaksa 20 yıl öncesine baksın. Hesaplar bakkal defteri gibi tutulmuş. 20 yıldır burayı yönetmişsiniz, ama ne hesap var ne de kitap var.  Son 20 yılda orada kimleri ağırlamışsınız?” diye sordu.  “Birileri Devlet gücü alıyorsa, Devlet biziz” ifadesiyle de dikkat çeken Ersoy,  “Kim olursa olsun, net söylüyorum; Devlet biziz. Bize rağmen bu işi yapabilen biri varsa, bu kumpası kurabiliyorlarsa hodri meydan. Muhataplar anlamıştır” dedi.

 

 

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Olay Türk TV’de çarpıcı açıklamalar yaptı. Olay Türk TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci ve Gazeteci Cem Atakan’ın sorularını yanıtlayan Ersoy, ülke ve kent gündeminde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. OSB seçimleri ve sonrasında ortaya çıkan bazı tartışmalara ilişkin de konuşan Ersoy, müfettiş konusunu yeniden gündeme taşıdı. Ersoy, Şeker Fabrikası örneği vererek, “Buraya kayyum atanacak, burada sandıkta kaybedilen durum, masada çözülecek diye duyumlar aldım. İyi niyetli ya da, art niyetli kişiler tarafından,  Şeker Fabrikası örnek gösterilerek böyle bir senaryo ortaya konuluyor” diye konuştu.

“BİZ BU İŞİ MASADA KAZANACAĞIZ DİYENLER, BU İŞİN ALTINDA KALIRLAR”

OSB’de Nursaçan’dan önce bakkal defteri gibi kayıtların tutulduğunu belirten Ersoy, “Öyle sandıkta kaybettim, biz bu işi masada kazanacağız diyenler, bu işin altında kalırlar” dedi.

Ersoy, “Açık söylüyorum, diyorum ki OSB seçimleri yapıldı 1 Mart’ta. Seçimden 3,5 ay sonra müfettiş arkadaşlar geldiler OSB’yi incelemeye. Tabi böyle gelince kafada soru işaretleri de oluştu. Acaba niye geldiler? Yani sebep nedir, ortada ne var ki geldiler? 1 Mart’a döndüğümüzde orada bir mücadele oldu. Karşılıklı iki aday çıktı yarıştı. Tahir Nursaçan Başkan 71 oy ile kazandı. Bizde tebrik ettik kendisini. Bende kendisini bir işadamı olarak destekleyenlerden biriydim.  Ondan sonraki süreçte tamam her kuruma müfettiş gelip inceleyebilir. Ama dört buçuk ay gibi bir sürede, gitmeyerek oradaki insanlar bir çalışma yapacaklar. Yönetim kurulu olarak bir çalışma yapacaklar, OSB olarak bir çalışma yapacaklar iki ileri odada müfettişler çalışıyor” şeklinde konuştu.

 

OSB İLE İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN ŞEKER FABRİKASI ÖRNEĞİ

OSB ile ilgili bazı dedikoduların ortaya atıldığını ifade eden MHP Milletvekili Baki Ersoy,  verdiği Şeker  Fabrikası örneği ile de akıllarda soru işaretleri bıraktı.

“Dışarıdan şöyle söylemler geliyor. Burası Şeker Fabrikası gibi olacak, buraya kayyum atanacak. Burada sandıkta kaybedilen durum, masada çözülecek diye duyumlar aldım” diyen Ersoy, bu duruma tepki gösterdi.

“SON 20 YILI DA SORUN BAKALIM NELER OLMUŞ?”

“İyi niyetli ya da art niyetli kişiler tarafından  Şeker Fabrikası örnek gösterilerek böyle bir senaryo ortaya konuluyor” ifadelerini kullanan Milletvekili Ersoy,  şunları söyledi, “TÜYAP firmasının genel müdürü arkadaş, mobilya fuarı açılışındaki konuşmasında ‘çadır fuarcılığından, modern fuarcılığa geçildi’ dedi. Bu ifade çok hoşuma gitti. Gerçekten de Kayseri’de  iyi şeyler yapılıyor. Tahir Nursaçan da orada konuşma yaptı. ‘Eskiden hava durumlarını incelerdik.  Hava durumuna bakardık,  işte  çadır yapısı bozulmasın diye’ dedi. Ben de orada konuşmaları dinledim ve dinledikten sonra dedim ki, müfettişlerimiz bu güzel yapılan işleri incelemeye gelmişler. Başka neyi inceleyeceksiniz buranın? 20 yıldır incelememişiniz de şimdi neyi inceleyeceksiniz? 20 yıldır bakkal defteri gibi tutulmuş buranın tüm hesapları. Ne borç, ne alacak ortada yok. 20 yıldır burayı yönetmişsiniz, ama ne hesap var ne de kitap var. Siz şimdi gelmişsiniz acaba bir şey bulabilir miyim diye. Zaten genel kuruldaki konuşmalarda kafamda canlandırıyorum. Oraya 500 milyar, oraya  şu kadar harcanmış diye. Son 20 yılı da sorun bakalım neler olmuş?  Sorunda biz de bilelim,  sizi takdir edelim. Son 20 yılda orada kimleri ağırlamışsınız?  Burası 1300 tane fabrikanın, iş adamının olduğu bir kuruluş. Burada çok değerli sanayicinin değer verdiği bir başkan var. Siz bunların iradesini yok sayıyorsanız eğer bu olmaz. Ben buna karşıyım. Dolayısı ile biz yapılanı takdir etmeliyiz, yapılmayanı eleştirmeliyiz.  Eğer eleştirecekleri bir yer var ise, bu zamana kadar yapılmayanı eleştirsinler. Eğer takdir edecekleri bir yer var ise, son dört yıldır Tahir Nursaçan Başkanın yaptıklarını takdir etsinler. Ben bu konuda netim, sonuna kadar Tahir Başkanın yanındayım ve konunda takipçisiyim”

“BİZ BU İŞİ MASADA KAZANACAĞIZ DİYENLER BU İŞİN ALTINDA KALIRLAR”

Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili masa başında hesap yapanların, yaptıkları bu hesabın altında kalacaklarını dile getiren Ersoy, “Öyle sandıkta kaybettim, biz bu işi masada kazanacağız diyenler bu işin altında kalırlar” dedi.

 “FETÖCÜLER KUMPASI İYİ BİLİR, ŞEKER FABRİKASININ BAŞINA

 GELEN DE BÖYLE BİR ORGANİZASYONDAN DOLAYI GELDİ”

Olay Türk TV’de “Birileri Devlet gücü alıyorsa, Devlet biziz” ifadesiyle de dikkat çeken Ersoy,  “Bunu böyle bilmeliler. Kim olursa olsun, net söylüyorum; Devlet biziz. Bize rağmen bu işi yapabilen biri varsa, bu kumpası kurabiliyorlarsa, bu oyunu oynayabiliyorlarsa, hodri meydan. Muhataplar anlamıştır. Devletin gücünü alçakça kullananların adı, Fetöcülerdir. FETÖ terör örgütü bu kumpasları çok iyi kuruyordu, bu yapılanmayı çok iyi yapıyordu ve Şeker Fabrikası’nın başına gelen de böyle bir organizasyondan dolayı geldi. Bunu herkes biliyor. Şimdi yiğidi öldür hakkını yeme, bunu herkes biliyor. Ben Vedat Ali Özışık Türk Milliyetçisi olduğu için, Ülkücü olduğu için bunu söylemiyorum. Vedat Ali Özışık’ın da hakkı yendi ise ki, bana göre de yendi. O zaman bu işin vebali var, ama bugünün şartlarında konuşuyorum.  Bu gün Milliyeti Hareket Partisi, haklının yanındadır. Ben Baki Ersoy olarak haklının yanındayım” şeklinde konuştu. Haber: Hüseyin GÖKTAŞ