BAKAN FİRMAYI TEĞET GEÇTİ!

BAKAN FİRMAYI TEĞET GEÇTİ!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP’li ve MHP’li vekiller, Boğazköprü’deki yüklenici firma bilmecesinin peşine düştü! MHP Milletvekili Baki Ersoy, “Devletimiz 108 Milyon TL zarar etti, yüklenici firmadan hesap sorulmalı” derken,  CHP Milletvekili Çetin Arık’ın, Ulaştırma Bakanlığına yüklenici firma ile ilgili yönelttiği sorular yanıtsız kaldı.İşte CHP ve MHP’nin yol ittifakı.

Kayseri’nin en önemli bağlantı noktası olan Boğazköprü’de uzun süren çalışmalar bazı tartışmaları da beraberinde getirdi.  6 ay boyunca devam eden çalışmalar bir süre önce sonlandırıldı ve yol trafiğe açıldı. Ancak “yüklenici firma nedeniyle mağduriyetlere sebep olan nedenler” olduğu yönünde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına yöneltilen sorular yanıtsız kaldı. Bakanlık, CHP Milletvekili Çetin Arık’ın yüklenici firma ile ilgili yönelttiği soruları teğet geçerek, sadece tadilata neden ihtiyaç duyulduğu sorusuna yanıt verdi. Vekilin firma ile ilgili yönelttiği sorular ise yanıtsız kaldı. MHP Milletvekili Baki Ersoy da, “Boğazköprü Tadilatı bir hizmet değil utanç vesikasıdır. Bu rezilliğe sebep olan ve kamuyu zarara uğratan bir önceki müteahhit firmadan bu hesap sorulmalı, kamu zararı mutlak suretle tahsil edilmeli, yasal işlem başlatılmalıdır. Konunun takipçisi olacağız” açıklaması yapmıştı.

 

 

Kayseri’nin en önemli bağlantı noktalarından biri olan Boğazköprü mevkiindeki yol çalışmaları kamuoyunda gündem olmuş ve tartışmaları da beraberinde getirmişti. Boğazköprü, 19 Ekim 2019 tarihide Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla kentte gerçekleştirilen toplu açılış töreniyle resmen açıldı ve hizmete girdi. Ancak ‘tadilat çalışmalarının uzun sürdüğü’ belirtilen yolla ilgili tartışmalar sürüyor.

“YOLUN BU KADAR KISA SÜREDE BOZULMASININ NEDENİ YÜKLENİCİ FİRMA MIDIR?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Çetin Arık, bir süre önce yolla ilgili tartışmaları Meclis gündemine taşıdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a sorular yönelten Arık,  “Henüz faaliyete geçeli birkaç yıl olan söz konusu yolun yeniden tadilata alınmasının nedeni nedir? Yolun bu kadar kısa sürede bozulmasının nedeni yüklenici firma mıdır? Eğer yüklenici firma ise bu konuda her hangi bir yaptırımınız olmuş mudur? Çalışmanın bu kadar uzamasının nedeni yüklenici firma mıdır? Eğer yüklenici firmadan kaynaklanan bir gecikme söz konusu ise bu konuda her hangi bir yaptırım uygulanmış mıdır?” şeklinde sorular yöneltti.

Bakan Turhan, Arık’ın sorularına yanıt verdi. Verilen yanıtta yolun tadilata alınmasının nedeni yer aldı, ancak firma ile ilgili ortaya atılan iddialar ve sorular yanıtsız kaldı.

BAKAN ÇALIŞMALARIN GEREKÇESİNİ AÇIKLADI, AMA FİRMAYLA İLGİLİ SORULARI CEVAPLAMADI!

Zeminde meydana gelen sıvılaşma ve oluşan zayıf zemin problemleri nedeniyle çalışma başlatıldığını belirten Bakan Turhan cevabında,  “Boğazköprü- Kayseri girişinde, zeminde meydana gelen sıvılaşma ve oluşan zayıf zemin problemleri sebebiyle trafik emniyeti ve can güvenliği açısından çözüme yönelik çalışmalar başlatılmış olup tüm imalatlar tamamlanarak 19.10.2019 tarihinde yol trafiğe açılmıştır. Ayrıca, benzer sıvılaşma ve zayıf zemin problemleri Kayseri Organize Sanayi Kavşağı ile Boğazköprü arasında da mevcut olup problemin kalıcı çözümüne yönelik olarak Hücresel Dolgu Sistemi ile dolgu imalatı yapılmıştır.” ifadelerini kullandı.

MHP MİLLETVEKİLİ ERSOY: DEVLETİMİZE 108 MİLYON TL ZARAR VERİLDİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da, Boğazköprü ile ilgili olarak ortaya atılan iddialarla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.  Boğazköprü’de uzun süren tadilat çalışmalarına tepki gösteren Ersoy, “Bu bir hizmet değil utanç vesikasıdır. Bu rezilliğe sebep olandan hesap sorulmalı” dedi. Ersoy, bir süre önce yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı,  “3-4 Yıl önce yapılan ve yine ayakları çöken, Devletimize 108 Milyon TL zarar verdirilerek tekrar yapılan ‘Boğazköprü Tadilatı’ bir hizmet değil utanç vesikasıdır. Bu rezilliğe sebep olan ve kamuyu zarara uğratan bir önceki müteahhit firmadan bu hesap sorulmalı, kamu zararı mutlak suretle tahsil edilmeli, yasal işlem başlatılmalıdır. Buradaki birçok esnafımızın kaybı ise hepimizi üzmüştür. Onların hakkı ise zor ödenir. Bir şehri bu kadar itibarsızlaştırmanın anlamı yoktur. Konunun takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.” Haber: Cafer ZENGİN