CHP'de 'Vandallık' tartışması

CHP'de 'Vandallık' tartışması
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP delege seçimleri hafta sonu tartışmaları da beraberinde getirdi. Melikgazi ilçe delege seçimlerinde yaşanan gerginliklerin ardından seçimlerin tekrarlanacağı ifade edildi.

Taç Düğün Salonu’nda yapılan delege seçimleri CHP Genel Merkezi tarafından iptal edildi ve seçimin yenilenmesi yönünde karar çıktı. 24 Kasım’da partililer ilçe delegeliği için yeniden sandık başına gidecek.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Melikgazi İlçe Başkanlığına ait sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı, “Geçtiğimiz günlerde İl Danışma Kurulu’nu provoke eden kişiler bu kez de partimizin demokrasi şöleninde sahne alarak, sandıkların açılmasına ve demokrasinin tecellisine engel oldu. Kadınlara bile el kaldıracak kadar gözü dönmüş bu kişiler amaçlarına ulaşamayacak, Cumhuriyet Halk Partisi vandallığa teslim olmayacaktır. Delege Seçimlerimiz, 24 Kasım 2019 tarihinde tekrarlanacaktır. Tüm Cumhuriyet Halk Partisine gönül veren yoldaşlarımızı demokrasiye ve partimize sahip çıkmak için bir kez daha sandığa davet ediyoruz. Vandalllara, delege simsarlarına bir kez daha hak ettikleri yanıtı sandıkta vermek, demokrasiye sahip çıkmak için görev sırası sizde”

KOCANSİNAN’DA BEYAZ LİSTE KAZANDI

Diğer yandan CHP Kocasinan İlçesinde Pazar günü gerçekleştirilen delege seçiminde, beyaz ve kırmızı liste yarıştı. Mevcut İlçe Başkanı Erkan Karabulut’un beyaz listesi seçimi kazanırken, diğer aday Avukat Ceren Demir’in kırmızı listesi delege yarışını kaybetti.

Haber: Cafer ZENGİN