MUSTAFA AYDOĞAN

VUR ABALININ SIRTINA!

MUSTAFA AYDOĞAN

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 25 Aralık 2018'de AKP grubunda yaptığı konuşmayı hatırlayalım:

"Yılbaşından itibaren, bunu Bay Kemal'in dinlemesi lazım, yılbaşından itibaren elektrik fiyatlarında konutlarda yüzde 10 indirim yapıyoruz. Konutlarda ve küçük orta ölçekli işletmeler ile ticarethanelerde kullanılan doğal gazın fiyatında da yüzde 10'luk bir indirime gidiyoruz"

27 Mart 2019 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’de; "Hem doğal gazda hem de elektrikte önümüzdeki dönemde herhangi bir tarife değişikliği olmayacak. Vatandaşımıza hayırlı uğurlu olsun" diye konuşmuştu.

31 Mart yerel seçimleri bitti. AK Parti önce Ankara’da, sonra da yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye seçiminde büyük şok yaşadı.

“SEN MİSİN BU ŞOKLARI BİZE YAŞATAN”

“Bay Kemal’in bizi dinlemesi lazım yılbaşından itibaren elektrik fiyatlarında 10,doğal gazın fiyatlarında da yüzde 10’luk indirime gideceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşa sağı gösterip sol vurdu.

 

31 Temmuz’da yüzde 14.9 zam, 31 Temmuz’da da yine yüzde 14.9 zam yapıldı.

Bunun öncesi de var;

1 Ağustos 2018: Yüzde 9 zam

1 Eylül 2018: Yüzde 9 zam

1 Ekim 2018: Yüzde 9 zam

Cumhurbaşkanı “zam yok” diyor zam geliyorsa, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı “Hem doğalgaz, hem de elektrikte önümüzdeki dönemlerde bir tarife değişikliği olmayacak” açıklamasına rağmen peş, peşe zamlar geliyor ise biz kime, nasıl inanacağız?

İşçiye, emekliye 3 kuruş zam veriyorsunuz, sonra da bu verdiğiniz zamları insanın boğazından fitil, fitil getiriyorsunuz.

Devletin ekonomisini düzeltmek sizin için çok basit. Ben ekonomiden hiç endişe etmiyorum.

Çünkü her sıkıldığında VUR ABALININ SIRTINA…

İnsanın aklına Mehmet Remzi Güven şiiri okumak geliyor ama o da sakıncalı bence,

 

Biz halkız alışığızdır.

Her cefanın zorluğuna,

Hani...Derler ya,

Vur abalının sırtına.

Yükümüz ağırda olsa

Çekemeyiz diyemem.

Çünkü konuşmamaktan

Unutmuşuz kelamı.

Ya birde uyanırsa yılan

Ne yapar bilirmisin,

Sel gibi taşar, katar önüne

Boğar...

Kimse yanlış anlamasın ben şiirdeki gibi kimsenin sel gibi taşmasını, kimsenin kimseyi boğmasını istemiyorum. Sonra “Halkı kışkırtıyorsun” diye bir de mahkemelerde sürünmek istemiyorum.

Yapılan zamlar, geçim derdi, çaresizlik bizi zaten yeterince süründürüyor. Bizim başkaları gibi bir elimiz yağ’da, bir elimiz bal’da değil.

Bizler iki yakası bir araya gelmeyenleriz. Bizim isyanımız dünyada doğalgaz fiyatları düşerken bizim ülkemizde zam üstüne zam gelmesine. Bizleri şimdiden sıkıntı bastı, kışın gelecek faturaların sıkıntısı.

 “Siz kimsiniz “ diyenlere cevap:

BİZ ELİNE ÜÇ KURUŞ TUTUŞTURULUP “HAYDİ EMEKLİSİNİZ” DENİLEREK AÇLIĞA, SEFALETE TERKEDİLENLERİZ. BEN DE BENİM GİBİ SÜRÜNDÜRÜLENLERİN TEMSİLCİSİ BİR GAZETECİYİM.

Yazarın Diğer Yazıları