MUSTAFA AYDOĞAN

ÖNCE OTOPARK

MUSTAFA AYDOĞAN

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, bahar ayının yaklaşması ile birlikte yol yapımı, yaya yolu, otoparklar, yeşil alan ve peyzaj düzenlemesi çalışmalarına hız verileceğini açıkladı.

Yapılacak çalışmalar içerisinde benim en çok görmek istediğim öncelikle otoparklar ve yeşil alanlar.

Kayseri’mizin en büyük sorunlarından birisi Otopark,

Otopark konusuna çözüm getirilmediği sürece ne yaparsanız yapın istenilen güzellik ve görüntüyü elde edemezsiniz. Şehir merkezinde her yer adeta araç çöplüğü gibi. Yolların ve kaldırımların kenarlarındaki ücretli parklar ihtiyaca cevap vermiyor. Melikgazi’de katlı otopark bulunmasına rağmen özellikle Hunat Mahallesi ve çevresi, Kocasinan Bölgesi’nde de Sahabiye Mahallesi’nde durum aynı.

Kocasinan İlçesinde otopark sorunu kanayan en büyük yara olarak göze çarpıyor. Hazır Sahabiye projesi de hayata geçirilirken otopark sorununa da kalıcı çözüm getirilebilir. Sadece Sahabiye ile bitmiyor, eski devlet hastanesi çevresi de tamamen gelişi güzel park edilmiş araçlarla dolu.

Otoların peş, peşe park edildiği bir yerden resim çektim, inanın oto pazarındaki görüntü bile o kadar kötü gözükmüyor. Başkanların bu konu üzerinde hassasiyetle durması gerekir.

Belediye Meclis üyelerinin de bu ve buna benzer konuları Belediye Meclisine taşımaları ve takipçisi olmaları Kayseri’ye ve insanımıza ne kadar değer verdiklerini gösterecektir. Muhalefet yapmak için değil, sorunları tespit ve çözümü için orada bulunduklarının mutlaka bilincindedirler.

YA BAŞKASI OLSAYDI?

   MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, “Kayserispor sahipsiz değil herkes yaptıklarının hesabını verecek” diyerek Kayserispor’un eski yöneticilerine dava açtı.

Bir zamanlar Erciyesspor taraftarları derneği Başkanlığı yapan Mehmet İncialan bu konuda çırpındı durdu.

Ancak onun yanında birkaç kişi hariç hiç kimse yer almadı, arkasında kimse durmadı. Ne kadar süreyle uğraştı bilmiyorum ama adliyeyi yol etti.

Şimdi eski yöneticilerin karşısında daha çetin ceviz bir isim var, hem de son derece kararlı…

Yapılan bir yolsuzluk veya usulsüzlük varsa ortaya çıkarılmasını istiyor. Bu davayı açan Milletvekili Baki Ersoy olmasaydı neler olurdu orasını düşünmek bile istemiyorum. Herkes yaptığının hesabını doğrusuyla, yanlışıyla yargıya verecek. Adalet er geç tecelli edecektir.

BU SEMİNERLER NİÇİN ERTELENMİYOR

Koronavirüs tüm dünyada etkisini gösterirken, ülkemizde de önemli tedbirler alınıyor. Devletimiz her konuda üstüne düşeni fazlası ile yapmaya çalışırken bakıyoruz ilimizde hala seminerler, toplantılar yapılıyor. Normalinde bu seminerlerin de ileri bir tarihe ertelenmesi gerekirken adeta virüse meydan okunuyor. Madem öyle Cafeleri, eğlence mekanlarını falan kapatmaya gerek yok.

Belediyelerimizin de bu konuda hassas davranmaları ve kalabalık toplantıları mutlaka ertelemeleri insanlarımızın sağlığı açısından önemli. Benden uyarması…

Yazarın Diğer Yazıları