MUSTAFA AYDOĞAN

CUMHURİYET OLMASA KULDUM

MUSTAFA AYDOĞAN

22 Ocak 2016 tarihinde 75 yaşında iken hayata gözlerini yuman bir Milletvekilimiz vardı. Kimi zaman mecliste, meclis başkanlarını bile çıldırtır, gülmeleri ile de başka partili milletvekillerinin bile asık suratlarını güldürürdü.

Bazen Meclis kürsüsünde Türkiye’yi bekleyen tehlikelerden bahseder, önlem alınmasını isterdi. Sözünü asla esirgemez, her şeyi açık seçik, evirip çevirmeden mertçe söylerdi.

İşte Allah rahmet eylesin o kişi Tunceli Milletvekili Kamer Genç’ti

Bir gün Tuncelili bir arkadaş bir vesile ile Gazeteye ziyarete geldi,  sohbet esnasında merak ettiğim için, “Birader işin aslı nedir Kamer Genç’i sürekli milletvekili seçiyorsunuz başka kimse yok mu?” diye sormuş bulundum.

Aldığım cevap aynen şöyle oldu: “Tunceli’nin hangi köyü, Kasabası ilçesi olursa olsun hiç erinmez, yorulmaz kimin düğünü, kimin cenazesi var ise Kamer Genç’i orada mutlaka görürsünüz. Aldığı Milletvekili maaşını bile öğrencilere burs olarak veriyor. O’nu sevmeyip, onu desteklemeyeceğiz de kimi destekleyeceğiz”

Gerçekten de söyledikleri karşısında hayret ettim, eşine az rastlanır Milletvekillerinden birisi idi.

Hangi Televizyon kanalına çıksa mutlaka reytingler artardı, konuşması herkes tarafından beğenilirdi. Dedim ya, içinden geçenleri pat diye söyler, hiçbir zaman sözünü esirgemezdi.

Rahmetli Kamer Genç’le ilgili sosyal medyada bir paylaşım oldukça dikkatimi çekti ve sizlerle paylaşmak istiyorum. Belki onun bu konuşması başkalarına ders olur ve şapkasını önüne alıp düşünme fırsatı bulur. İşte o paylaşım:

TUNCELİ’YE DERSİM DİYENLER OKUSUN...

Televizyon programımdaki 4 konuktan ikisi, Sırrı Sakık ile Murat Bozlak’tı.

Diğer ikisi ise Kamer Genç ile Mehmet Gül'dü.

Programın ortasında Sırrı Sakık, Kamer Genç’e hücum eder:

-”Siz Atatürk’ü savunarak soykırıma uğrayan Dersimli Kürtlere ihanet ediyorsunuz.”

Kamer Genç anında şu karşılığı verir:

-”O kullandığınız cümlede bir kaç tane büyük yalan var.”

Sırrı Sakık: Ne imiş o?

Kamer Genç: “Birincisi Dersim bir ilin değil bölgenin adıdır ve benim ilim Cumhuriyetle beraber Tunceli olmuştur.”

Kamer Bey devam eder:

“İkinci husus Dersim’de olanlar soykırım değil yeni kurulan bir devletin başkaldıranlara karşı önlem almasıdır. Bir başka yanlışınız ise Tunceli asla Kürt değildir. Biz Hazar kökenliyiz. Dilimiz de sizden farklı yani ne kırmançi ne de zazaca konuşuyoruz.”

Sırrı Sakık: Seyid Rıza’ya ne diyeceksin?

Kamer Genç: “İngilizlerin oyununa gelmiştir. Tuncelililerin o dönem önderi, Atatürk’ün yoldaşı olan Diyap Ağadır... O yıllarda Şeyh Said ve Seyid Rıza’yı kullananlar şimdi PKK’yı kullanıyor.”

İşte Kamer Genç’i bu milli duruşu için seviyor ve saygı duyuyorum.

Kamer Bey’in şu sözü de alkışlanacak güzelliktedir:

-”Ben Atatürk ve Cumhuriyet sayesinde okuyup milletvekili oldum. Cumhuriyet olmasa kuldum.”

Kamer GENÇ seni hiç unutmayacağım...Ruhun şad mekanın daim Cennet olsun inşaallah....

Yazarın Diğer Yazıları