Levent ÇİL

OSB SEÇİMLERİ VE KTO

Levent ÇİL

İki farklı konuyu tek başlık altında sizlerle paylaşacağım. Her iki konu Kayseri için çok önemli. Biri, Kayseri sanayicisini yakından ilgilendiren bir mesele.  Diğer konu ise, ticaret odası üyelerini yakından ilgilendiriyor. Aslında, Kayseri ekonomisinin lokomotifi olan iki ayrı kurumu yakından ilgilendiren gelişmeler yaşanıyor.

Öncelikle, Kayseri organize Sanayi Bölgesi’ni ve dolayısı ile sanayicileri yakından ilgilendiren seçimle başlayalım. Kayseri OSB, Kayseri’nin sanayileşmesinin ilk adımlarından. İlk göz ağrımız. Kuruluşundan faaliyete geçmesine kadar birçok badirenin atlatıldığı bölgemiz. Bugüne kadar emeği geçenlere, katkısı olanlara Kayseri adına teşekkür ederiz.

Kayseri için önemini her zaman dile getirdiğimiz OSB seçimleri bugün yapılacak. İki adaylı bir seçim. Biz her ne kadar bu seçimlerde siyasetin etkili olmaması çağrısında bulunsak da, siyaset üstü kurumlar olduğunu söylesek de, belli ki siyasiler bu işin tam göbeğinde.

Seçimler bugün akşam 17’de başlayacak. Geç saatlere kadar devam edeceği kesin. Yönetim, çalışmalarını aktaracak, bu çalışmalara eleştiriler yapılacak ve aday olan Ahmet Kürtüncü ise kendi projelerini açıklayacak.

Çok iyimser değilim ama dileğimiz, kavga-gürültü olmadan seçim yapılır ve seçilen yönetim görevine başlar. Bizim kavga etmeye değil hizmet etmeye odaklanmamız gerekir. Bugüne kadar yönetenlere teşekkür edip bundan sonra yönetenlere de destek olmamız gerekir.

Sanayicimize hayırlı sonuçlar çıkar umarım. Bizim enerjimizi Kayseri sanayicisi ve ekonomisi için harcamamız gerekir.

KayseriTicaret Odası’na gelince.

KTO da seçimlerin üzerinden henüz bir yıl geçmeden yepyeni ve nur topu gibi tartışmalarımız oldu. Bu tartışmaların oda içerisinde zaman zaman konuşulduğu belli. Çünkü; konuşulan konularla ilgili daha önce sayın Ömer Gülsoy’u arayıp, “Siyasi olup oda yönetiminde olanlarla ilgili bir sıkıntı var mı?” sorusunu yöneltmiştim. Başkan’da böyle bir sıkıntı olmadığını ifade edince üzerine düşmedik.

Fakat bu konuda sıcak gelişmeler üstüste yaşandı. Yönetim kurulunda olan ancak Melikgazi meclis üyeliği başvurusu yapan Hüseyin Mercan meclis üyeliği adaylığından çekildi. Böylelikle tercihini Ticaret Odası’ndan yana kullandı.

Asıl tartışma konusu ise Hasan Köksal’ın durumu ile ilgili.

Hasan Köksal, 15 Nisan tarihinde gerçekleştirilen seçimde yönetim kurulu üyesi oldu. Kasım ayında ise Melikgaz Belediye Meclisi’ne yedek üye oldu. Bu durumda iki koltuktan birini tercih etmesi gerekirken (TOBB yönetmeliği öyle diyor) o ikisinide devam ettirdi.

Tartışma bu yüzden alevlendi.

Dün,  meclis üyesi Ahmet Kirazoğlu il seçim kuruluna başvuru yapıp, Hasan Köksal’ın üyeliğinin düşürülmesini istedi. Bakalım seçim kurulu ne karar verecek.

Eğer üyeliğini düşürürse, daha önce yönetimin aldığı kararlar tartışma konusu olacaktır bence.

Yazarın Diğer Yazıları