Levent ÇİL

MİLLİ MAÇ VE KAYSERİ

Levent ÇİL

Avrupa kupalarının eleme maçları oynanıyor. Son maçımız İzlanda ile oldu. İzlanda maçını kaybettiğimiz için çok üzüldüm. Maç öncesi yaşanan olaylara baktığımızda kazanmayı en çok istediğim maçlardan biriydi açıkçası. Çünkü; maçtan önce o fırçayı maç sonu o’nlara uzatmayı çok isterdim. Kaybettik.

Olabilir.

Fransa’yı yenmiş olmanın mutluluğunu halen yaşıyorum.

Bundan sonraki maçlarda telafi ederiz inşallah.

Şenol hoca iyi bir takım kurdu, başarılar gelecektir.

Özellikle Fransa galibiyeti bizi mutlu etmeye yetti. Takımımız oynadığı futbol ile ümit veriyor. Milli takımın aldığı başarılı sonuçlar takıma özgüven kazandırdığı gibi taraftarı da hem türbine çekti, hemde televizyonlarda izlenme oranlarını artırdı.

İzlanda maçının yayınlandığı saatlerin en çok izlenen programlar arasında yer aldığı söyleniyor. Bu da gösteriyor ki; vatandaşlarımız artık milli takımın maçları sevmeye başladı. Bunda, oynana oyun ve doğal olarak Şenol hocanın katkısı çok fazla.

Özellikle ülkemizde oynana Fransa maçı. Hem oyun olarak hem mücadele ve de sonuç olarak göğsümüzü kabarttı. Gönlümüzü hoş etti.

Bildiğiniz gibi maç Konya’da oynandı.

Taraftar mükemmeldi.

Saha güzeldi.

Oyun güzeldi.

Sonunda millet olarak sevindik.

Maç sonu sevinç ve coşkuyu hep birlikte yaşadık ama Konyalılar daha bir farklı yaşadı. Türkiye, Futbolun son dünya şampiyonunu Konya’da yendi. Bu başarının Konya’da yaşanması tahmin ediyorum ki Konyalıları mest etmiştir.

İnternet’e girip ”Türkiye-Fransa maçı” yazdığınızda karşınıza çıkan ilk şey “Konya” olacaktır. Bu maç Türkiye’nin tanıtımına olduğu gibi Konya’nın tanıtımı için önemli bir sonuç olarak karşımıza çıkmaktadır.

Maç sonunda söylediğim ilk cümle, “keşke bu sevinci Kayseri’de yaşamış olsaydık” oldu.

Evet neden Kayseri’de oynanmaz bu maçlar ve neden hep Konya’da oynanır anlamakta zorluk çekiyorum. Milli maça Kayserililerinde büyük önem verdiğini iyi biliyorum. Stadımız Konya’dan önce yapılmış en iyi statlar arasında yer alıyor.

Ama maalesef bu maçlar Kayseri’de oynanmıyor.

Buradan tek bir sonuç ortaya çıkıyor.

Diğer tüm konularda olduğu gibi. Konya’nın siyasetçileri, bizim siyasetçilerden daha çok çaba harcıyor memleketleri için. Hiçbir fırsatı kaçırmıyorlar. Her platformda, her alanda ve her konuda bir şekilde Konya’nın faydalanacağı projeler veya çalışmalara imza atıyorlar.

Biz ne yapıyoruz.

Birbirmizle uğraşırken Kayseri’ye zarar veriyoruz. Daha yumuşak söylemek gerekirse, Kayseri’ye faydası olacak işlere fırsat bulamıyoruz.

Umarım bir gün Kayseri’de oynanan milli maç izleriz.

Yazarın Diğer Yazıları