Hüseyin GÖKTAŞ

EVET , HAYIR UĞRUNA

Hüseyin GÖKTAŞ

Dillerimizi ve söylemlerimizi yumuşatmamız dileğiyle..

Referandum sürecini ibretle takip ediyorum. Bu süreci ülke ve toplum olarak daha fazla yara almadan hafta sonu yapılacak halk oylamasının yapılması ile birlikte atlatmayı umut ediyorum.

EVET/HAYIR uğruna maalesef baba evladı, evlat babayı hain ilan eder noktaya geldi.

Din kardeşleri birbirine düştü. Kimisi içimizdeki İngilizleri keşfedip ifşa ediyor, kimisi önüne gelene hain damgası vuruyor.

Yazık değil mi Allah aşkına? Vicdana, inanca, ahlaka, birlikte yaşama kültürüne sığar mı bu yapılanlar?

Ülkemizi bölmeye çalışan dış mihraklar mı? Dış mihrak aramaya ne hacet?

Biz bize yetiyoruz zira..

Mesela dış ülkelerde gerçekten akil insanlar vardır. Bu insanlar gerçekten toplum yararına vatanına milletine bağlı ve söylemiş oldukları sözler o toplum tarafından kabul gören ve ülkenin her kesimi tarafından kabul görür.

Ülkeleri ile alakalı bir sorun olduğunda ekonomik, toplumsal, dini her ne konuda olursa olsun.

Akil insanlar diye tabir ettiğimiz şahıslar o günkü ülkenin sorununa dair bir açıklama yapıyorlar ve ülkedeki sular duruluyor. Kısacası kol kırılıyor yen içinde kalıyor.

Söylemem o ki bizim toplumumuzda maalesef bu tür insanları bulmak gerçekten zor.  Bizim insanlarımız sen sucusun bucusun diye birbirimizle kavga etmek birbirimizi ötekileştirmekten başka bir şey yapmıyorlar.

Bu bağlamda tabi ki olan ülkemize ve vatanımıza oluyor. Biz kendi içimizdeki çekişmeleri bitirip bir birimizin fikirlerine saygılı olmamız gerekir diye düşünüyorum.

Hakikatin ve bilginin, manipülasyon, dezenformasyon ve trol faaliyetleri ile karşı karşıya bırakıldığı gerçeği yansıtmayan, gerçekten uzak bir zaman diliminden geçiyoruz.

Keşke insanlarımız hayatın sadece siyasetten ibaret olmadığını, Bilim, sanat ve diğer konularda dünya ile yarışabilecek özgür düşünceli, geçmişini bilen, ahlaki değerlerini koruyan nesiller yetiştirip ülkemizi kalkındırmak geliştirmek büyütmek adına bir şeyler yapabileceğimizin farkına varsak.

İnsana düşen, bu bilinçli kirlilik ve saldırı karşısında hakikate nasıl ulaşacağının yolunu bulmak, olmalıdır.

Sert söylemleri bir tarafa bırakıp kucaklayıcı olmamız gerekir diye düşünüyorum.

Dillerimizin ve söylemlerimizin barışık olması duası ile...

Yazarın Diğer Yazıları