Turizme Aziz George Piyangosu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, turizm hedefleri konusunda dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Turizme Aziz George Piyangosu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, turizm hedefleri konusunda dikkat çeken açıklamalar yaptı.

'Sağlık çalıştayı yapacağız ve sağlık turizmi konusundaki çalışmaların meyvelerini alacağımıza inanıyoruz' diyen Büyükkılıç, balon turizmi ile ilgili de çalışmaların başladığını söyledi. Kayak turizminde geçen yıl Rusya, Ukrayna ve Polonya’dan charter seferlerle 22 bin turist geldiğini ve bu yıl bu rakamın iki katına çıkacağına inandığını açıklayan Büyükkılıç,  “Artık Kayseri’de konaklama tesisi ihtiyacından bahsedilmeye başlandı” dedi ve ekledi: Ayrıca Brezilya ve Arjantin için özel öneme sahip Aziz George’un Yeşilhisar bölgemizde yaşaması bizim için önemli. Konuyla ilgili çekilecek film hakkında görüşmeler yaptık ve filmde Yeşilhisar bölgemizin de yer almasını dile getirdik” dedi.

Peki, Büyükkılıç’ın gündeme getirdiği Aziz George kim ve ilçenin hangi mahallesinde doğduğuna inanılıyor?

 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı  Memduh Büyükkılıç, “Mimar Sinan, Koramaz Vadisi, Kayserispor, Kültepe gibi markalarımızı büyütmek için çalışıyor, yeni markaların doğması için destek veriyoruz” dedi. Turizmi çeşitlendirme yönünde yaptıkları çalışmaların sonuç vermeye başladığını dile getiren Başkan Büyükkılıç, şunları söyledi, “Kayseri, sanayi ve ticaretin merkezi şeklinde anılırken turizmin de merkezi olması yönünde adımlar atıyoruz. Bu hafta sonu Sağlık Bakanlığı ve ilgili paydaşlarımızın katılımıyla sağlık turizmiyle ilgili önemli bir çalıştay yapacağız. Sağlık turizmi konusundaki çalışmaların meyvelerini alacağımıza inanıyoruz. Balon turizmiyle ilgili de çalışmalar başladı. İnşallah yakın zamanda deneme uçuşları başlayacak. Milli Savunma Bakanımız başta olmak üzere askeri yetkililere bu konudaki iyi niyetli yaklaşımları için teşekkür ediyorum. Kültepe konusunda da tablet müzesi için çalışmalarımız hızla devam ediyor. Kültepe, çıkarılan 24 bin tabletiyle büyük önem arz ediyor. Kayak turizminde geçen yıl Rusya, Ukrayna ve Polonya’dan charter seferlerle 22 bin turist geldi. Bu yıl bu rakamın iki katına çıkacağına inanıyorum. Artık Kayseri’de konaklama tesisi ihtiyacından bahsedilmeye başlandı. Ayrıca Brezilya ve Arjantin için özel öneme sahip Aziz George’un Yeşilhisar bölgemizde yaşaması bizim için önemli. Nevşehir’de yaptığımız toplantıda bu konuyla ilgili çekilecek film hakkında görüşmeler yaptık ve filmde Yeşilhisar bölgemizin de yer almasını dile getirdik. Görüldüğü üzere her alanda gayret gösteriyor ve her alanda çalışmalara hız veriyoruz. Mimar Sinan önemli bir markamız. Millet Bahçesine yapacağımız müze ile Mimar Sinan’a gereken önemi vereceğiz. Koramaz Vadisi, Ihlara Vadisi kadar önemli bir değerimiz. UNESCO kültür mirasına alınması için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Seyyid Burhaneddin Hazretleri de önemli bir markamız. Bu konuda da çalışmalar yaparak inanç turizmini geliştirmeye gayret ediyoruz.”

 AZİZ GEORGE YEŞİLHİSAR’DA DOĞMUŞ!

Brezilya nüfusunun 3'te 1'i yani yaklaşık 70 milyonu Aziz Gorge denen bir dini öndere inanıyor.

Aziz George'u efsanevi ejderha avcısı diye biliniyor ve yapılan bazı araştırmalarda Kayseri'nin Yeşilhisar İlçesi'ne bağlı olan Güzelöz Mahallesi’nde doğduğuna inanılıyor. Hatta bölgedeki bazı kaya oyma kiliselerde Aziz Gorge ait resimler bulunduğu ifade ediliyor.

PEKİ BÜYÜKKILIÇ’IN BAHSETTİĞİ AZİZ JORGE KİMDİR?

kapadokyadayimcom adlı internet sitesinde “Aziz George Kimdir?” başlığı altında şu ifadeler yer alıyor: Aziz George (St. George) Hristiyan dünyasının önemli isimlerinden birisidir. En meşhur efsanelerden biri olan Aziz George ve Ejderha (St. George and The Dragon)ile tanınan ve kutsal günü 23 Nisan olarak anılan önemli bir kişidir. Bu hikâye Ortadoğu üzerinden Avrupa’ya gelmiştir. Romalı bir asker olan George’un, üzerinde Roma İmparatorluğunun bulunduğu şimdiki Türkiye topraklarında yaşadığı bilinir. Aziz ünvanını bölgeden bir süre sonra sürülüp, işkence edilip öldürülmesinin ardından almıştır. St. Georgios’un bu efsanesinin Kapadokya için bu kadar özel olmasının nedeni, George’un yaşadığı bu bölgenin Hristiyanlaşmasının hikâyesi olmasından kaynaklanmaktadır.

HZ. İSA’NIN EN ÖNEMLİ MÜRİTLERİNDEN BİRİ…

Hz. İsa’nın en önemli müritlerinden biri olan St. George, tüm dünyada büyük saygı ve sevgiyi kazanan bir şehit olmuştur. Hikâyesi din şehitlerine karşı olan hassasiyeti ve sevgisiyle beraber Hristiyanlık mücadelesi vermeye başlaması, binbaşı olması ile başlamaktadır. Açıkgözlülüğü, zekâsı, merhameti, dinine bağlılığı gibi özelliklerle hemen dikkat çekmeyi başarmıştı. Bu nedenle kısa sürede Başkomutan ünvanını alarak askerlik hayatını Hristiyan dininin ilkelerinden ayrılmadan geçirdi.

Bu din için başlayan zor günlerle beraber Roma İmparatorluğu’ndaki yüksek rütbeli kişilere emirler gönderilerek tüm Hristiyanların tutuklanması emredildi. Ancak Aziz George bu fikre katılmadı ve kendi bölgesinde bu emirleri kesinlikle uygulamadı. Bunun üzerine kin ve nefretle dolup taşan imparator St. George’un çok ciddi işkencelere maruz bırakılması emrini verdi.

DEHŞET SAÇAN BİR EJDERHAYI ÖLDÜRMESİ ÜZERİNE ADI BÜYÜK BİR ÜN YAPIP…

Adeta bedenini delik deşik hale getirmek üzere çok sayıda zehirli, sivri oklarla işkenceye başlandı. Ancak efsaneye göre oklar kesinlikle George’un bedenine varmadan bükülüyor ya da eğiliyor, ona zarar veremiyordu. Hırsını alamayan imparator daha sonra da onu zindana hapsetti. Ayaklarını bağlayarak göğsüne devasa bir taş yerleştirip ölüme terk ettiler. Mucizelerle beraber Aziz George’un ölmemesi ve Kapadokya’da bulunan bir köye musallat olan dehşet saçan bir ejderhayı öldürmesi üzerine adı büyük bir ün yapıp, Orta Çağ’dan bu zamana kadar ulaşmıştır. Portekiz, Çin, İngiltere, Kanada, Katalonya, Etiyopya, Yunanistan, Rusya, Sırbistan ve Bulgaristan gibi birçok bölgede aziz kabul edilir. Beyaz üzerine kırmızı artılı İngiltere bayrağı aynı zamanda Aziz George Bayrağı olarak da bilinir. Haber: Cafer ZENGİN