TMSF Başkanı Gülal: Satıp, kurtulmak istiyoruz

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, Erciyes Anadolu Holding'e ait varlıkla ilgili açıklama...

TMSF Başkanı Gülal: Satıp, kurtulmak istiyoruz
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  Erciyes Anadolu Holding’in bir süre önce satış için ihaleye çıkardığı ancak üç alıcının da beklentinin altında fiyat verdiği belirtilen jet uçakla ilgili açıklama yapan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, “Biz Erciyes Anadolu Holding’in her hangi bir aracını, herhangi bir arazisini her hangi bir varlığını elimizdeki bu altyapı ile satabiliriz. Hisse ve blok satışı konusunda hukuki olarak engel var” dedi ve ekledi: Uçağı satıp, kurtulmak istiyoruz. 

“ŞU AN ELİMİZDE İKİ UÇAK VAR”
Gülal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Varlık satışı önünde bir engel yok. Biz Erciyes Anadolu Holding’in her hangi bir aracını, herhangi bir arazisini her hangi bir varlığını elimizdeki bu altyapı ile satabiliriz. Hisse ve blok satış konusunda  hukuki olarak engel var. Şu an elimizde iki tane uçağımız var. Bir Koza Altın’da bir uçağımız var. Bununla alakalı satış işlemi hemen hemen tamamlandı. Erciyes Anadolu Holding’in uçağı biraz daha küçük bir uçak. İhalede talep gelmedi. Tekrar bir deneyeceğiz. Bu uçakları satmak istiyoruz. Çünkü havacılık hakikaten bizi zorluyor. En azından bu alandan bu uçaklarla ilgili kısımdan kurtulmak istiyoruz.

NE OLMUŞTU?

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, Boydak Havacılık A.Ş.'ye ait  9 kişilik Cessna 680 jet uçağın satışa çıkarıldığını duyurdu. TMSF’ye ait  internet sitesinde de uçağın Muhammen bedeli  (KDV hariç) 5.500.000 dolar olarak açıklandı. Boydak Havacılık A.Ş.’ye ait 9 kişilik jet uçak için 18 Aralık 2020 tarihinde TMSF aracılığıyla ihale yapıldı ve 3 firma teklif verdi. Teklifler istenilen rakamın altında kalınca uçağın satışı gerçekleşmedi.