Tezekli, Gaz Lambalı Ve İçlik Fanilalı Zam Tepkisi

Tezekli, Gaz Lambalı Ve İçlik Fanilalı Zam Tepkisi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türk Sağlık-Sen üyeleri, hükümete zam konusunda tepki gösterdi. Doğalgaza, elektriğe art arda gelen yüksek zamları işaret eden sendika üyeleri, eylemlerinde tezek, gaz lambası ve fanila ile hükümete seslendi.

Hükümetin zam teklifine sendikaların tepkisi sürüyor. Art arda gelen zamlarla birlikte maaşların eridiğini  ve hükümetin önerdiği zam teklifinin ise çalışanları sefalete sürüklediği savunan Türk Sağlık Sen Kayseri Şubesi ilginç bir eyleme imza attı.

Tezek, fanila ve gaz lambası ile zamlara tepki gösteren sendika üyeleri adına basın açıklaması yapan Türk Sağlık Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal, “Sıfır zam, sıfır kazanımın hesabını çalışanlar sormalı” dedi.

“ TOPLU SÖZLEŞME SÜRECİ BİTİNCE DE ORTALIKTAN KAYBOLMUŞLARDIR”

2020-2021 yılını kapsayan toplu sözleşme süreci kamu hakem kurulunun kararını açıklaması sonrasında tamamlandığını hatırlatan Ünal, “Yetkilendirilmiş konfederasyon sayesinde kamu çalışanları  toplu sözleşme ayı olan Ağustos’da doğalgaza yapılan 14,97 ile 14,90 zamlar sonucu ile hedeflenen enflasyon rakamlarına da bakıldığında sıfır zamma mahkum edilmişlerdir. Sadece Ankara’da iki saatlik sözde bir iş bırakma eylemi ile bakanlığa cüzdan atanların Türkiye’de kamu sendikacılığının yüz karası oldukları bir kez daha net bir biçimde görülmüştür. Ne toplu sözleşme sürecini yürütebilmişler ne de memurun hakkını savunabilmişlerdir. Türkiye Kamu-Sen’in ‘Eylemse eylem gelin birlikte mücadele edelim, çalışanların kazanması için hep beraber ortak bir tavır koyalım’ çağrılarına da kulak tıkamışlardır. Toplu sözleşme süreci bitince de ortalıktan kaybolmuşlardır. Sıfır zamma imza atanlar, hizmet kolumuza baktığımızda ise sıfır kazanım ile süreci bitirmişlerdir. Yeni hiçbir kazanım elde edemeyenler sıfırlanan döner sermaye, çalışanı memnun etmeyen yıpranma payı, düşük ücretler gibi temel sorunlar için hiçbir çaba göstermemişlerdir. Sözleşmelilere kadro, hizmetlilere memurluk gibi temel beklentileri umursamamışlardır.  Temel talepleri geçtik göstermelik bile olsa bir tane dahi kazanım elde edemeyerek çaplarını göstermişlerdir.” şeklinde konuştu.

“ZULME RIZA GÖSTERMEYENLER OLURSA ZULÜM DE OLMAZ”

Açıklamasında değişen bir şeyin olmadığını ve sadece tarihin tekerrür ettiğini dile getiren Ünal, “Tarihin tekerrür etmesi ne yazık ki ibret alınmamasının sonucudur. Çünkü çalışanlar kendilerine zulüm eden bu sözde sendikalara gerekeni yapmamışlardır. Unutmayalım ki bir yerde zulüm varsa orda zalim ve zulme razı olan mazlum da vardır. Zulme rıza göstermeyenler olursa zulüm de olmaz. Çünkü zulmün tek taraflı  ortaya çıkması mümkün değildir. Toplu sözleşme süreci bitti ise şimdi söz kamu çalışanlarında, sağlık çalışanlarındadır. Masada memurun hakkını hiç eden, toplu sözleşmeyi hüsranla bitiren bu yetkilendirilmişlerden hesap sormalıdırlar. Ne zulme ne de zalime rıza göstermemelidirler.” ifadelerini kullandı. Ünal, doğalgaza, elektriğe yapılan art arda zamlara da tepki göstererek, kışın çalışanlar için zor geçeceğini ve bu zamlarla birlikte evde içlik fanila, tezek, gaz lambasına geri dönüleceğini söyledi.  Haber: Hüseyin GÖKTAŞ