Kayseri'de 74 gün sonra ilk cuma namazı! İşte memleketten cuma manzaraları

Kayseri'de 74 gün sonra ilk cuma namazı! İşte memleketten cuma manzaraları
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Corona virüs salgını tedbirleri kapsamında 16 Mart'ta cemaatle namaza kapatılan camiler bugün cuma namazıyla birlikte açıldı. Camilerin yanı sıra meydan ve stadyumlar başta olmak üzere açık alanlarda da namaz kılındı. Talas’taki paraşüt alanında da Cuma namazı kılındı.

İşte 74 gün sonra kılınan ilk Cuma namazının ardından Talas'ta ortaya çıkan fotoğraflar;

 Namaz sırasında vatandaşlar sosyal mesafeye dikkat etti ve maske taktı. 

VATANDAŞLARDAN CUMA SELFİESİ!
Bazı vatandaşlar da aylar sonra kılınan ilk cuma namazı nedeniyle gittikleri camilerden ve alanlardan selfie çekti. Vatandaşlar, sosyal medya üzerinden paylaştıkları fotoğraflara "Şükürler olsun" ifadelerini yazdı.

 TARİHİ KALEDE CUMA

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu da cuma namazını Tarihi Kale içerisinde kıldı. AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, "Müminlerin bayramı olan mübarek Cuma gününde bizlere yeniden cemaat olma huzurunu yaşatan Rabbimize hamdolsun. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Memduh Büyükkılıç Teşkilat mensuplarımız ve hemşehrilerimizle birlikte Tarihi Kayseri Kalemizde yeni normal sürecinde dikkat etmemiz gereken 3 ana etken olan “maske, mesafe ve temizlik” kuralına uygun bir şekilde Cuma namazımızı Eda ettik. Rabbim bizleri ibadetlerimizden alıkoymasın inşallah." açıklaması yaptı.

"FATİH SULTAN MEHMETİN YAPTIRDIĞI CAMİ'DE CUMAYI KILDIK"

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, "Bizleri cumaya eriştiren Rabbim’e hamd-ü senalar olsun... COVID -19 tedbirleri kapsamında tedbirlerimizi alarak tüm yurtta cuma namazımızı eda ettik. AK Parti Kayseri İl Başkanımız Şaban Çopuroğlu ve kıymetli hemşehrimiz ile birlikte fethin yıldönümününde Peygamberimizin övgüsüne mazhar olan, çağ açan büyük hükümdar Fatih Sultan Mehmet’in Kayseri Kalesi’nde yaptırdığı Fatih Camisi’nde cemaat olmanın mutluluğunu yaşadık. Rabbim bizleri camilerden, namazdan ve cemaatinden ayırmasın İnşallah." ifadelerini kullandı.

HUNAT CAMİSİNDE CUMA

Hunat Camisinde de vatandaşlar sosyal mesafe kuralına uyarak, seccadelerini serdi ve cuma namazı kıldı. Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da namazı Hunat'ta kıldı.

HACILAR

 

İNCESU!

 İncesu'da cuma namazı öncesinde kurban kesildi, dualar edildi.

Vatandaşlar, günler sonra cemaatle kıldıkları namaz anını ellerindeki cep telefonları ile ölümsüzleştirdi ve sosyal medya hesaplarından paylaştı. Sanayi bölgelerinde de işçiler 74 gün sonra cumada bir araya geldi. 

DEVELİ'DE CUMA
Develi'de de sebze meyve pazarı ve tüm camilerinde kılınan Cuma Namazı öncesinde diğer belediyelerde olduğu gibi ekiplerce dezenfekte kurallarına uyulması için çalışma yapıldı ve vatandaşlar uyarıldı.

 BÜNYAN...

Cuma namazı için camilere gelen vatandaşlara Bünyan Belediyesi tarafından maske ve dezenfektan hizmeti verildi.