Türkiye Kupası'nın statüsü değişti

Türkiye Kupası'nın statüsü değişti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

TFF Yönetim Kurulu, 04.08.2017 tarih 61 sayılı toplantısında 2017-2018 Sezonu Türkiye Kupası Müsabakaları Statüsü'nü kabul etti. Değişen Statüye göre Ziraat Türkiye Kupasında gruplar olmayacak. Tüm Aşamalar eleme sistemi şeklinde olacak. Türkiye Futbol Federasyon'un sitesinde yayınladığı statü şu şekilde;

Kupa, eleme ve final aşamalarından oluşur. 

A – Eleme Aşaması

a) Birinci eleme turu müsabakaları

b) İkinci eleme turu müsabakaları

c) Üçüncü eleme turu müsabakaları

ç) Dördüncü eleme turu müsabakaları

d) Beşinci eleme turu müsabakaları

e) Son 16 turu müsabakaları

B – Final Aşaması

a) Çeyrek Final müsabakaları

b) Yarı Final müsabakaları

c) Final müsabakası

 

A – ELEME AŞAMASI

Tek maç eleme usulü oynanan müsabakalarda, müsabakaların normal süresinin berabere tamamlanması halinde on beşer dakikalık iki devre halinde uzatma oynanır. Uzatmada da eşitliğin bozulmaması halinde tur atlayan takım, seri penaltı atışları sonucunda belirlenir. Çift maç eleme usulüne göre oynanacak olan müsabakalarda galibiyet sayısı fazla olan takım tur atlar. Galibiyet ve beraberlik sayılarının eşit olması durumunda takımların birbirlerine attıkları gollere bakılır. Takımların birbirlerine attıkları goller eşit ise deplasmanda daha fazla gol atan takım üstün sayılır. İkinci müsabakanın normal süresi sonunda eşitliğin bozulmaması halinde on beşer dakikalık iki devre halinde uzatma oynanır. Uzatmada da eşitliğin bozulmaması halinde tur atlayan takım, seri penaltı atışları sonucunda belirlenir.

Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa için yayın ihalesi şartnamesini açıkladı. Uygun teklif sahipleri 21 Ağustos saat 14.00'te toplantıya çağrılacak. 
Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa'nın yayın hakkı için ihale 21 Ağustos'ta yapılacak olan toplantıda belli olacak. 3 sezon üzerinden yapılacak olan ihaleye katılmak isteyen kuruluşların 16 Ağustos günü saat 16.00'ya kadar kapalı zarf içerisinde tekliflerini TFF'ye teslim etmesi gerekiyor. Yayın ihalesiyle ilgilenen kuruluşlar, şartnamelerini 10 bin TL karşılığında TFF Mali İşler Direktörlüğü'nden temin edebilecekler.