OKUL ALANLARI İLE İLGİLİ ŞOK İDDİA!

OKUL ALANLARI İLE  İLGİLİ ŞOK İDDİA!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Olay Türk TV Gündem programında Gazeteciler Mustafa Aydoğan ve Hüseyin Göktaş’ın konuğu olan İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Erhan Özhan, okul alanlarının petrol istasyonlarına dönüştürüldüğünü, bu gidişle Kayseri’nin yakın gelecekte petrol istasyonu çöplüne dönüşeceğini iddia etti.  Kayserispor  ve bu yönde yaşanan tartışmaları da değerlendiren Özhan, “Kim batırdıysa o çıkarsın” ifadeleri ile dikkat çekti.
 
İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Erhan Özhan, Olay Türk TV Gündem programına katıldı. Programda soruları yanıtlayan ve aynı zamanda kent ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Özhan, Cumhuriyet’e ve Atatürk’e hakaret eden Fatih Tezcan’a da tepki gösterdi.  
“BUNU HAZMEDEMİYORLAR”
Özhan,  “Fatih Tezcan gibi azıtmaların altında yatan neden;  aynı gün,aynı  saatte hukuk ve Adalet mekanizmaları tarafından bir yaptırım işletilmemesidir. Atatürk zaman geçtikçe anlaşılan, kendisine olan ilgi ve sevginin arttığı çağlar ötesi bir lider. Her ne kadar üzeri örtülmeye çalışılsa da, her ne kadar ismi ülkenin belirli yerlerinden sökülmeye, ismi hafızalardan kazınılmaya çalışılsa da bütün bu engellemelerin bir sonuç doğurmadığı, kendisine olan sevgiyi, Atatürk’e olan, Türk Milliyetçiliğine olan ilgiyi ve fikriyatı yükseltti. Her halde bunu hazmedemiyorlar. İkinci bir konu da Atatürk  saldırıları üzerinden bazı konuları kapatma, gündemi değiştirme çabası da var diye düşünüyorum” dedi.
Özhan, yalnız buna önemsiz olarak bakılamayacağını ve “Fatih Tezcan önemsiz bir kişidir bunun üstünde durmaya gerek yok “ diye başıboşluğa da girilmemesi gerektiğini belirtti.
Devletin bu kişi hakkında hukuk mekanizmasını işletmesi gerektiğini dile getiren Özhan, “81 Milyonluk bu ülkede yüzde 99’u Atatürk Sevdası taşıyor” diye konuştu.
“KİM BATIRDIYSA O ÇIKARSIN”
Kayseri ekonomisi ve Kayserispor ile ilgili de değerlendirmeler de bulunan Özhan, şunları söyledi,  “Belediye kaynaklarının futbol kulüplerine harcanmasına kanun izin vermez. Böyle bir durum varken ısrarla batık bir kulübün Kayseri Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri üzerine yıkılmaya çalışılmasına ben Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olarak karşıyım. Ben halktan oy almış bu meclise gelmiş birisiyim. Her ne kadar bütçeyi yöneten mekanizma içerisinde yer almasam da muhalefet görevi gereği halkın su parası, elektrikten alınan paylar, emlak vergileri, çöp vergileri, harçlar devlete gitmek üzere verilerek oluşan bütçe futbol kulüplerine, futbolcu transferlerine, teknik direktör transferlerine veya kulübün futbol federasyonundan aldığı maddi cezaları ödemek üzere kullanılamaz. Bu noktada tek kişi kalsam da mücadele ederim. Kim batırdıysa o çıkarsın”
“HAYVANCILIK KAN AĞLIYOR”
Ülke’nin bir ikileme sıkıştırıldığını ve hayvancılıkla uğraşan kişilerin et satışından zarar ettiğini ifade eden Özhan, “Hayvancıkla uğraşan kişilerin kesime gönderdiği hayvanların geliri kurtarmıyor. Aslında alan kişi için de pahalı bu bir gerçek, bunun çözüm yolu olarak da devletimizin ‘İthal et getiririm’ tehdidi var. Bir siyasi halkını veya üreticisini tehdit ederek ekonomiyi dengelemeye çalışması akıl alır gibi değil . Hayvancılıkta yem fiyatları yüzde yüzden fazla arttı, AB destekli projelere ve devlet destekli projelere bakıyoruz yarıdan fazlası boş durumda içinde hayvan yok” dedi.
“KAYSERİ KAYBEDİYOR”
Özhan,  Olay Türk TV’de yaptığı açıklamada, “Kayseri  devletin her hangi bir yarasına merhem olmayan bir şehir konumuna düşürüldü. Bırakın devletin yarasına merhem olmayı kendi yarasına merhem olmayan bir şehir konumuna düşürüldük. Hep biz vizyon olarak Kayseri’yi Büyükşehir, kendi kendine yeten şehir olarak görmüşüz ve hep bu cümlelerle aldatılmışız. Bugün bir şehrin büyüklüğünden bahsedeceksek Kayseri katma değer üreten şehirlerden biri olmalı” ifadelerini de kullandı. 
“KAYSERİ PETROL İSTASYONU ÇÖPLÜĞÜNE DÖNÜŞECEK”
Programda dikkat çeken bir iddiayı da gündeme taşıyan Özhan, Kayseri’nin hiçbir yerinde akaryakıt istasyonuna acil ihtiyaç bulunmamasına rağmen özel eğitim alanlarının, okul yerlerinin petrol istasyonu  alanı ve işyeri alanı olarak değiştirildiğini savundu. İmar planlarında bu yönde yapılan değişikliklere vurgu yapan Özhan, Kayseri’nin yakın bir gelecekte, bu şekilde gitmesi halinde petrol istasyonu çöplüğüne dönüşeceğini iddia etti. Haber Merkezi