Mustafa Alan saatçiliğe geri mi döndü? Esnaf pozu!

Farklı görevleri nedeniyle, Esnaflığı ve esnafın halini unuttu, denilen Kayseri'nin tanınmış ve renkli yüzlerinden Mustafa Alan'ın, ,esnafım ben, dedirten paylaşımı dikkat çekti.

Mustafa Alan saatçiliğe geri mi döndü? Esnaf pozu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN- Kayseri’nin tarihi kalesinde yıllar önce saatçilik mesleğine başladı. Babasının, Java motoru kullanan  komşuları Hacı Mehmet Rıhtım’ı örnek göstererek kendisine ‘Mustafa hiç değilse bir motor alırsın, seni saatçiliğe vereceğim’ dediğini katıldığı birçok televizyon programında anlattı Mustafa Alan.
Yıllarca Saatçilik mesleğini kentte icra etti ve Kayseri Saatçiler Odası’nın da kurucu başkanlığını yaptı. Odayı 50 kişiyle 1986 yılında kurdu. Daha sonra mesleğinden oda, birlik, federasyon ve siyasi görevleri nedeniyle bir hayli uzak kaldı. Yani aktif şekilde devam etmedi. 

YILLARCA SAAT KULESİ’NİN BAKIMINI DA YAPTI

Kayseri Cumhuriyet Meydanı’ndaki Saat Kulesi’ndeki saatin bakımını da her ne kadar son dönemlerde inip çıkmadaki zorluklar nedeniyle ara verdiği belirtilse de yıllardır kendisi yapıyordu. 

ALAN’DAN SAATÇİ ESAFI POZU!

İşte kentin renkli simalarından olan ve şu anda Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı olarak da görevini yürüten Mustafa Alan’ın, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki, ‘Mustafa Alan Gözlük ve Saat’ şeklinde adını taşıyan iş yeri önünde verdiği poz, ‘Mustafa Alan aktif mesleğine geri döndü’ dedirtti. 

1974’TE BAŞLAYAN İŞ YERİMİZ İŞLEVİNİ DEVAM ETTİRİYOR

İş yerini bir süredir çocuklarına bırakan Alan, paylaşımında ayrıca iş yerinin işlevine devam ettiğini de belirterek, şu ifadeleri kullandı: Mustafa Alan Gözlük Saat. 1974 yılında başlayan iş yerimiz kol saatleri, güneş gözlükleri, elektronik saat ve kumanda pilleri saat tamiri ile işlevini devam etmektedir. Adresimiz Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Evi arkası Sultan Hamamı Cadde no sekiz / C Kayseri. İrtibat numarası 0 352 232 19 89’ 

TABELANDA HOROZ VARDI, KEŞKE YİNE OLSAYDI ABİ!

Alan’ın verdiği poz dikkat çekerken ‘Yusuf Özmen ‘ isimli bir takipçisinin, ‘Hayırlı işlerin olsun abi, çocukken getirirdim saatimi tamire, horoz logosu vardı tabelanda, çok severdim. Keşke yine olsaydı’ şeklindeki sözleri de dikkat çekti. 

‘BIÇAK KEMİĞE DAYANDI’ DİYENLER NEREDE?

Diğer yandan Mustafa Alan, son aylardaki sessizliği ile de bazı çevrelerin eleştiri oklarının hedefinde. Özellikle pandemi sürecinde esnafın ekonomik sıkıntı içerisinde olduğuna dikkat çeken bazı oda başkanları ve çevreler, ‘Bir zamanlar esnaf yürüyüşlerine kentte öncülük eden ve ‘bıçak kemiğe dayandı’ diyenler nerede?’ diyerek Alan’a tepki gösteriyor. Kısacası farklı görevleri nedeniyle ‘Esnaflığı ve esnafın halini unuttu’ denilen Kayseri’nin tanınmış ve renkli yüzlerinden Mustafa Alan’ın, ‘esnafım ben’ dedirten pozu dikkat çekti.