MHP Milletvekili Ersoy'dan komisyon toplantısında Asgari Ücret çıkışı

MHP Milletvekili Ersoy'dan komisyon toplantısında Asgari Ücret çıkışı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2021 yılı Bütçe görüşmelerinde asgari ücretin açlık sınırının üzerine çekilmesi, asgari ücretten vergi kesintisi olmaması ve asgari ücret ile çalışan vatandaşlara ulaşım desteği verilmesini talep etti. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, asgari ücret çıkışı ile dikkat çekti. Aynı zamanda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olan Ersoy, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2021 yılı Bütçe görüşmeleri sırasında asgari ücretle ilgili destek talebinde bulundu. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından açıklanan İnsani Gelişme Endeksi sıralamasında Türkiye’nin 189 ülke arasında 59'uncu olduğunu  ve  ilk kez en yüksek insani gelişme kategorisine yükseldiğini belirten Ersoy, kadınlar, ve gençler başta olmak üzere  toplumun tüm kesimlerine yaraşır iş fırsatlarının sunulmasının temel amaç olması gerektiğini söyledi.

MÜJDELİ HABER BEKLENİYOR

Ersoy, “Gençlerin, kadınların ve sosyal yardım alanların iş gücünü artırmak için aktif iş gücü programlarının yaygınlaştırılması gerektiğini düşünmekteyim. Gençlerin istihdamını artırmaya yönelik uygulamaları ve projeleri her zaman destekleyeceğimizi sizlere bildirmek isterim. Öncelikle bir iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunu olarak SGK denetmen yardımcılığı ve müfettiş yardımcılığı ilanlarının ne zaman açıklanacağını merak etmekteyiz. İlgili bölüm mezunu arkadaşlarımız sizden gelecek müjdeli haberi beklemektedirler” dedi.

ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ ALINMASIN, VATANDAŞA ULAŞIM DESTEĞİ VERİLSİN

2020 yılında 2.324 TL olarak belirlenen net asgari ücret bir önceki yıla göre yüzde 15 arttığını dile getiren Ersoy, Milliyetçi Hareket Partisi olarak net asgari ücretin açlık sınırının üzerine çıkarılması ve asgari ücretliye ulaşım desteği verilmesi gerektiğini savunduklarını dile getirdi. Ersoy, şunları söyledi: “Ayrıca, asgari ücretten vergi alınmamasını ve çalışanların asgari ücret kadar gelirinin vergi dışı bırakılmasını talep ediyor ve önemsiyoruz. Emeklilerimizle ilgili ise işçi, esnaf, enflasyon rakamları dikkate alınarak düşünmekteyiz. Çiftçi emeklilerimizin maaşlarına iyileştirme yapılmalıdır. Bunun yanında hayatlarını vatanımızın bütünlüğü için feda etmiş kahraman şehit ve gazilerimizle ilgili beklentilerimiz var. Şüphesiz ki onlara olan borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz. Fakat vatanımız uğruna geride bıraktıkları eşlerine, çocuklarına ve ailelerine sahip çıkmak, hayat şartlarını iyileştirmeye yönelik çalışmalar yapılmalıdır”