MHP kadın kolları Başkanı Serap Şule Kalın: 'Dik duruş ve şeref timsali olarak anılmış tüm kadınlarımızı saygıyla anıyorum'

MHP kadın kolları Başkanı Serap Şule Kalın: 'Dik duruş ve şeref timsali olarak anılmış tüm kadınlarımızı saygıyla anıyorum'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Kadın Kolları Başkanı İl Başkanı Serap Şule Kalın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamasında, "Tarihten bugüne Türk dünyasında ve tüm coğrafyalarda adı dik duruş ve şeref timsali olarak anılmış tüm kadınlarımızı saygıyla anıyorum" dedi.
MHP Kadın Kolları İl Başkanı Serap Şule Kalın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamasında, "Bir başka diyara yolculuktur kadın. Yüzyıllar boyunca farklı anlamlar kazanmış, saklanmış, ötelenmiş, bastırılmış, ezilmiş, konuşmasına ve hatta belki düşünmesine bile engeller konmuş kadınların" ifadesinde bulundu.
Kalın, "Ama aynı kadın Türk tarihinin her döneminde ve Kurtuluş Savaşı’nda aynı heyecanla aynı milli uyanış ve inançla ,tüm kalbi ve ruhu ile, tüm varlığını ortaya koyarak savaşmıştır, erkeklerinin yanında her daim var olarak varlık-yokluk mücadelesi gerçekleştirmiştir. Bu vesile ile tarihten bugüne Türk dünyasında ve tüm coğrafyalarda adı dik duruş ve şeref timsali olarak anılmış tüm kadınlarımızı saygıyla anıyorum.
Yarınları yalnız kadınlar şekillendirebilir" dedi.