'Kayseri'de siyasi eller, Fetöcüleri kurtarmaya çalışıyor'

'Kayseri'de siyasi eller, Fetöcüleri kurtarmaya çalışıyor'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yenişafak Gazetesi Yazarlarından Tamer Korkmaz, Kanal A’da yayınlanan “Sivil Düşünce”  programında Kayseri ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. “Kayseri’de siyasi bir el ve eller Fetöcüleri kurtarmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanı bu mücadelesinde yalnız bırakılmıştır. AK Parti paralelle yeterince mücadele etmiyor.” diyen Korkmaz, “Verilen demeçler kimseyi yanıltmasın, cumhurbaşkanını yalnız bırakıyorlar. Boydakları kurtarmaya çalışanlar arasında çok ciddi isimler var. Çok tanınmış isimler var. AK Parti’den bahsediyorum. Fetö’yle mücadeleyi kim kırmak engellemek istiyorsa parti siyasi olarak onlarla yolunu ayırmak zorundadır.” ifadelerini kullandı.

 

Programda Kayseri ve Boydaklarla ilgili olarak dikkat çeken açıklamalar yapan Yenişafak Gazetesi Yazarı Tamer Korkmaz, AK Partili bazı isimlerin Fetöye yönelik davalara müdahale ettiği iddiasında bulundu. Kayseri’de de son günlerde konuşulan iddiaları gündeme taşıyan Korkmaz, “Siyasi bir el ve eller bunları kurtarmaya çalışıyor.” dedi. Korkmaz, şöyle konuştu:  “Boydakları kurtarmaya çalışanlar var. Ak parti içerisinde boydakları kurtarmaya çalışman için angaje olanlar var. Boydaklar, Kayseri bir karargah. Ve burada bir tahliye oluyorlar, giriyorlar, çıkıyorlar. Bazıları kurtarılıyorlar. İsimler belli. Burada kurtarmaya çalışıyorlar. Boydaklar olayı işin magma tabakasıdır. Siyasi bir el ve eller bunları kurtarmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanı bu mücadelesinde yalnız bırakılmıştır. AK Parti paralelle yeterince mücadele etmek zorundadır ama etmiyor şu ana kadar. Türkiye 15 Temmuz’u yaşadı, bu hadisenin nüksetmemesi için bu mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi lazım. Topyekûn, teyakkuz ve kusursuz bir şekilde yapılması lazım mücadelenin.  Boydaklarla ilgili çok ciddi belgeler var, bu operasyonu ciddi şekilde yürüten Kayseri Emniyeti var. Bunlar ortadayken bunları kurtarmaya çalışırsanız bu doğru olmaz. Fetöyle mücadeleyi kim kırmak engellemek istiyorsa parti siyasi olarak onlarla yolunu ayırmak zorundadır. Hangi parti olursa olsun.”

“AK PARTİ İÇİNDE NUMARADAN DEMEÇ VERİP,

BOYDAKLARI KURTARMAYA ÇALIŞAN CİDDİ İSİMLER VAR”

Cumhurbaşkanının Recep Tayyip Erdoğan’ın, bu mücadelede yalnız bırakıldığını kaydeden Gazeteci Korkmaz, “Verilen demeçler kimseyi yanıltmasın, Cumhurbaşkanını yalnız bırakıyorlar. Boydakları kurtarmaya çalışanlar arasında çok ciddi isimler var. Çok tanınmış isimler var. AK Parti’den bahsediyorum. Hayati bir mücadele bu, yapıcı bir eleştiridir. Kimse bunun üzerini kapatmaya çalışmasın. Bazı numaradan demeçler verilerek, sanki FEtö ile mücadele ediyormuş gibi yapan bazı isimler Boydakları kurtarmaya çalışıyor. Gazetelere de haber oldu. Bu kadar söylüyorum, anlayan anladı.” şeklinde konuştu.