Kayseri'de çiftçi eylemi!

Kayseri'de çiftçiler seslerini duyurabilmek için eylem yaptı...

Kayseri'de çiftçi eylemi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri ve çevre illerden gelen çiftçiler, 7 Temmuz'da yapılacak olan Kayseri Pancar Ekiciler Kooperatifi Seçimli Genel Kurulu öncesi Kayseri meydanında protesto eylemi gerçekleştirdi. Çiftçiler pankartlar açarak mevcut yönetime tepki gösterdi. 
Burada açıklamalarda bulunan başkan adayı Erkan Öztürk, daha önceden yaptığı siyasilerin seçime karışmaması gerektiği çağrısını yineledi. Anayasal hakkı olan seçme ve seçilme hakkının engellenmeye çalıştığını iddia eden Öztürk, "Bugün burada toplanmamızın 3 temel sebebi var. Birincisi Kayseri Pancar Ekici Kooperatifinde siyasi kişilerin karışmasını istemiyoruz bu bir siyasi seçim değil çiftçi kuruluşu seçimidir. Sayın Hüseyin Akay siyasiler ile durmadan poz vererek sanki onlar kendilerini destekliyormuş gibi bir izlenim yaratmaya çalışmaktadır. İkinci konu seçme ve seçilme hakkımızın elimizden alınmasıdır. Seçme ve seçilme hakkı her vatandaşın anayasal bir hakkıdır. Kooperatifler kanunun 9. ve 14. maddesinden yararlanmış olmama rağmen kanunsuz bir şekilde seçme ve seçilme hakkım engellenmektedir. Ben noter huzurunda başvuru yapmama rağmen Hüseyin Akay tarafından kanunsuzca engellenmekteyim. Bu seçimde bu şekilde engellenmemelidir" dedi.
"Cumhurbaşkanımız sesimizi duymazsa bizde 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanımızın sesini duymayacağız!"
Fabrika yönetiminde ki kişilerin FETÖ suçundan cezalar aldığını dile getiren Başkan Adayı Öztürk mevcut Başkan Hüseyin Akay'ın bu kişiler için mahkemede şahitlik yaptığını söyledi. FETÖ ile mücadelelerine devam ettiğini vurgulayan Öztürk Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da seslendi. "Sesimizi duymazsa bizde 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanımızın sesini duymayacağız artık" diyen Öztürk; "Biz FETÖ'den arındırılmış bir fabrika ve yönetim istiyoruz. Fabrika yönetimindeki kişiler FETÖ'den ceza almaktadır. Hüseyin Akay bu kişileri kurtarmak için mahkeme koridorlarında bunlara şahitlik yapmaktadır. Bu kişiler de Hüseyin Akay'ın seçimi kazanması için bölgelerde çalışma yapmaktadır. Biz Cumhurbaşkanımızın verdiği direktifler doğrultusunda FETÖ ile mücadelemize sonuna kadar devam etmekteyiz ama bizim burdan istirhamımız sayın Cumhurbaşkanımızın bizi duymasıdır. Sesimizi duymazsa bizde 2023 yılında seçimlerde Cumhurbaşkanımızın sesini duymayacağız artık" diye konuştu.
Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası eski Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özıkış ise başkan adayı Erkan Öztürk'ü desteklediğini söyleyerek çiftçilere genel kurula katılma çağrısı yaptı. "Bu genel kurul çiftçinin kaderinin olduğu son fırsattır" diyen Özışık "Demokrasi ve adalet varsa bu arkadaşımızın ve benim üyeliğim tescillenmeli beni de üye yapmıyorlar çünkü adamların derdi başka. Kayseri Şeker peşkeş çekilmiş, borçlandırılmış, FETÖ ile iç içe hareket etmiş ve siyasilerin arpalığı olmuştur. Bu genel kurul çiftçinin kaderinin olduğu son fırsat çünkü karşımızdaki insanlar bu şirketin yüzde 15 yüzde 20'sini borsaya açacaklar ve açtıktan sonra da yüzde 35'e düşecek hisseniz o zaman söz sahipliğiniz kalmayacak. Sizleri genel kurula davet ediyorum. Sizde komşularınızı çağırın civar köyleri arayın cümbür cemaat gelelim 7 Temmuzda bu haramzadeleri yenelim" diye konuştu.