Gereği yapıldı! Akıl sağlığı araştırılıyor!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda 'Puta tapmayın!' diye bağıran şahıs akıl sağlığının belirlenmesi için hastaneye yatırıldı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Gereği yapıldı! Akıl sağlığı araştırılıyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de  Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri sırasında tören alanına girerek, ‘Ey Müslümanlar! Puta tapmayın’ diye bağıran şahıs durumuyla ilgili ‘O olayın gereği yapıldı mı?’ başlıklı haberimizin ardından yapılan açıklamada, konunun gereğinin yapıldığı vurgulandı. Emniyetteki ifadesinin Adliye’ye sevk edilen şahısla ilgili olarak TCK’nın 32’inci maddesi gereğince akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için hastaneye yatırıldığı öğrenildi. Hastanenin vereceği rapor doğrultusunda da bundan sonraki süreç devam edecek. 

TCK 32. Madde ne diyor?

Madde 32- (1) Akıl hastalığı nedeniyle, işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayamayan veya bu fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneği önemli derecede azalmış olan kişiye ceza verilmez. Ancak, bu kişiler hakkında güvenlik tedbirine hükmolunur.
(2) Birinci fıkrada yazılı derecede olmamakla birlikte işlediği fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneği azalmış olan kişiye, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine yirmibeş yıl, müebbet hapis cezası yerine yirmi yıl hapis cezası verilir. Diğer hallerde verilecek ceza, altıda birden fazla olmamak üzere indirilebilir. Mahkûm olunan ceza, süresi aynı olmak koşuluyla, kısmen veya tamamen, akıl hastalarına özgü güvenlik tedbiri olarak da uygulanabilir.