'Kadınlar ilk seçimde bu iktidara gereken cevabı verecek'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, 'Yaşam Hak' Projesi Tanıtım Toplantısı için Kayseri'ye geldi.

'Kadınlar ilk seçimde bu iktidara gereken cevabı verecek'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ardından “Yaşam Hak” otobüsüyle şehir turu yaparak, İl Başkanı Ümit Özer ve Milletvekili Çetin Arık ile vatandaşları selamladı. Esnaf ziyaretleri de gerçekleştiren Nazlıaka, sorunları dinledi.
Kadına yönelik şiddeti sonlandırmak için projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Nazlıaka, mağdur kadınlara ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.
“KADINA ŞİDDETİ ÖNLEMEK İÇİN İL İL GEZİYORUZ”
Ziyaretlerde vatandaşların sorunlarını da dinlediklerini kaydeden Nazlıaka, vatandaşın işsizlik ve yoksullukla karşı karşıya bırakıldığını dile getirdi.
Kayseri'nin kadın istihdamında 68'inci sırada yer aldığını da paylaşan Nazlıaka, bu durumun kente yakışmadığını belirtti. Nazlıaka, “Kadınların mücadelesinde her zaman onların yanında yer alıyoruz. Kadına yönelik şiddeti sonlandırmak amacıyla da il il geziyoruz, ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bu proje kapsamında genel merkezde de çağrı merkezi kurduk.  7 gün 24 saat bu çağrı merkezimiz yani 444 82 85 Yaşam Hak telefon hattımızı arayan şiddet mağdurlarına ücretsiz hukuki, psikolojik destek veriyoruz. Bunun yanında CHP’li belediyelerimiz aracılığıyla şiddet mağduru vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarını da karşılıyoruz” dedi.
“KADINLAR İKTİDARA GEREKEN CEVABI VERECEK”
Nazlıaka, partideki açıklamaları ve yaptığı görüşmelerin ardından beraberindeki partililerle birlikte “Yaşam Hak” otobüsüne bindi ve şehir turu yaparak, vatandaşları selamladı. Ardından İl Kültür Müdürlüğünde düzenlenen “Yaşam Hak” Projesi tanıtım toplantısına katıldı. Nazlıaka, “Biz inanıyoruz ki yapılacak ilk seçimde partimiz kadınlarında öncülüğünde iktidara gelecek” diye konuştu. Nazlıaka, bu konuda yapılan seçim anketlerine de dikkat çekti.
CHP Milletvekili Çetin Arık da, “Aydınlık Türkiye'yi bu ülkenin kadın ve erkekleri omuz omuza kuracağız” dedi.
Partinin İl Başkanı Ümit Özer de,  ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılara dikkat çekti. Özer, ayrıca Kadınların yapılacak ilk seçimde iktidara gereken cevabı vereceğini dile getirdi.