İSİMLERİ BAKIN NEREDE YAŞATILACAK?

İSİMLERİ BAKIN NEREDE YAŞATILACAK?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Eylül ayı Meclis Toplantısı, Korona virüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında, video konferans yöntemiyle dijital ortamda gerçekleştirildi. KTO Başkanı Gülsoy, üyelerin takdiri ile İhtiyaç sahibi öğrencilere tablet ve bilgisayar yardımında bulunacaklarını, hayata veda eden eski Başkanlar Kilci ve Mehmetbeyoğlu’nun isimlerini iki toplantı salonunda yaşatacaklarını, atıl durumda bulunan eski hizmet binasının Kayseri Ticaret Müzesi olarak hizmet vereceğini söyledi.
Yeni bir gelişmeyi de toplantıda üyelerle paylaşan Başkan Gülsoy, Kiçikapı’da bulunan eski oda binasının Kayseri Ticaret Müzesi olarak hizmet vereceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Malum Kiçikapı’da eski binamız var. Bu bina bir süredir kısmen atıl durumda. Melikgazi Belediyemizle bir çalışma yapıyoruz. İmzalayacağımız protokol ile bu binayı ‘Kayseri Ticaret Müzesi’ olarak şehrimizin hizmetine sunacağız. Madem ki şehrimizin 6 bin yıllık tarihi ile önemli bir ticaret merkezi olduğunu söylüyoruz; o halde bu tarihi birikimle uyumlu olarak bir ticaret müzesine ihtiyaç var. Sizlerin takdiri ile tahsis etmiş olduğumuz bu binada Melikgazi Belediyemiz bir çalışma yapacak. Huzurlarınızda Başkanımız Mustafa Palancıoğlu’na teşekkür ediyorum. Tüm üyelerimizden geçmişe dair ticaret dökümanları olanların (alet, edavat, belge, fotoğraf vb) odamıza müracaat etmelerini istiyor, getirilen dökümanların da isimleriyle birlikte müzede sergileyeceğimizi belirtmek istiyorum. Bütün üyelerimizden de bu konuda destek bekliyorum.”
Meclis toplantısında alınan kararla hayata veda eden eski başkanlardan Hasan Ali Kilci ile Mehmet Asaf Mehmetbeyoğlu’nun isimlerini toplantı salonlarına verilmesi kararlaştırıldı.
İSİMLERİ YAŞATILACAK
 Başkan Gülsoy yaptığı açıklamada “Son üç ay içerisinde iki eski oda başkanımızı kaybettik. Önce Odamıza önemli hizmetlerde bulunmuş Hasan Ali Kilci Ağabeyimizi, sonra da kısa dönem Odamız başkanlığını yapmasına rağmen, yıllarca Oda yönetiminde üyelerimize her türlü hizmette bulunmuş Asaf Mehmetbeyoğlu kardeşimizi kaybettik. Her iki Oda başkanımıza da Cenab-ı Allah’tan tekrar tekrar rahmet diliyorum. Toplantı salonlarımızın 2’sine merhum 2 oda başkanımızın adının verilmesine destek verdiğiniz için canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.