İnşaat sektörünü ilgilendiren gelişme! O yetki belediyelere verildi

 İnşaat sektörünü ilgilendiren gelişme! O yetki belediyelere verildi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de, inşaat ruhsatları için itfaiye proje kontrol yetkisi ilçe belediyelerine devredildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşüp karara bağlamak için toplandı. Meclis’in oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda itfaiyeden ruhsatla ilgili mevzuat alındı ve bu konuda yetki belediyelere verildi. Böylece ilçe belediyeleri bu konuda yetkili olmuş oldu. Söz konusu kararda şu ifadeler yer aldı, “Ruhsatı vermeye yetkili merciler yangın söndürme algılama ve tahliye projelerinin ve uygulamaların bu yönetmelik hükümlerine uygun olmadığını denetler hükmüne istinaden proje kontrollerinin ruhsat vermeye yetkili ilçe belediyelerine devredilmesine karar verilmiştir”

“BU ZULME SON VERELİM BAŞKAN DEMİŞTİM”

MHP’li Meclis Üyesi Hacı Çevikel, kararın hayırlı olması temennisinde bulunarak, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı, “Artık inşaat sahiplerimiz itfaiye raporlarını Belediye İmar Müdürlüklerinden alacaklardır. Tüm inşaat sahiplerimize hayırlı olsun. Meclis’te gündemde ilgili konuşmamda bu zulme son verelim başkan dediğimde, ‘zulüm demeyelim lakin son verelim’ demişti.”

AK PARTİ İL BAŞKANI ÇOPUROĞLU’DAN TEŞEKKÜR

Diğer yandan AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu da, konuyla ilgili olarak “Teşekkürler Kayser, teşekkürler meclis üyelerimiz. İnşaat ruhsatları için itfaiye proje kontrol yetkisi ilçe belediyelerine devredilmiştir” mesajı paylaştı.

Haber: Cafer ZENGİN