'ESNAF KAN AĞLIYOR' DİYEN YÜCEL: AKP'NİN HANGİ MİLLETVEKİLİ HALKIN ARASINDA?

 'ESNAF KAN AĞLIYOR' DİYEN YÜCEL: AKP'NİN HANGİ MİLLETVEKİLİ HALKIN ARASINDA?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda partisinin Grup Başkanvekili Kazım Yücel, esnaf ziyaretlerini  sürdürüyor. Gevher Nesibe ve Mevlana Mahallelerindeki esnafları ziyaret eden Yücel, esnafın kan ağladığını ve kötü yönetim nedeniyle vatandaşın borç yükü altında ezildiğini söyledi.

Bir süre önce Sahabiye pazarını ziyaret eden ve pazar esnafının sıkıntılarını dinleyen Yücel, bu kez de Gevher Nesibe ve Mevlana Mahallelerinde bulunan esnafları ziyaret ederek, dert dinledi. Vatandaşlarla da sohbet eden Yücel, ekonomik tablonun her geçen gün kötüye gittiğine dikkat çekti. Esnafların toparlayacak güçlerinin kalmadığı yönünde isyan ettiğini kaydeden Yücel,   esnafların kendisine şu şekilde dert yandığını anlattı: Esnaflar, 4-5 yıldır zaten iş yapamıyorduk. Kendi yağımızla dükkanımızın kirasını çıkarmaya çalışıyorduk. Doların 3 TL'nin altına ineceğini ve Türkiye'nin uçacağını söyleyen ekonomi yönetiminin ülkeyi getirdiği duruma bir bakın. İğnemiz bile dolara bağlı iken biz esnaf 3-5 kuruş ile geçimimizi nasıl sürdüreceğiz. Zaten dükkanımızı 3-5 alış verişle kapatıyorduk. Bir de pandemi süreci başladı. Herkes virüs yayılmasın diye dükkanların kapatılamasını ve hareketliliğin sona ermesini istedi. Biz de isteriz ama bizim karnımızı kim doyuracak. Dükkanı kapatınca bize karşılıksız para kim verecek? Bu süreçte borçlar ötelendi ve kredi imkanı sağlandı. İyi de zaten para kazanamıyoruz ki, nasıl borcumuzu ödeyeceğiz? Kredi çeksek bile pandemi sürecinin ne zaman biteceği belli değil. Yeniden işletmeler kapanır, yasaklar gelirse biz bunun altından nasıl kalkarız. İşlerimiz her gün kötüye gidiyor"

"HER SOKAKTA, HER CADDEDE AYRI BİR DRAM VAR. ESNAFIMIZ KAN AĞLIYOR”

"Her sokakta, her caddede ayrı bir dram var. Esnafımız kan ağlıyor. Hükümet, belediyeler, kurumlar esnafı kazanç kapısı olarak görüyor” diyen İYİ Partili Yücel ise, “Esnafımıza yüklendikçe yüklenmişler. Pandemi sürecinde vatandaş alış verişini kesmiş durumda. Bunun en büyük yükü ise esnafa olmuş. Normal bir zamanda 20 kişiyi tıraş eden bir berber kardeşimiz günü 3-4 tıraşla kapattığına şükrediyor. Vatandaş dışarı çıkmıyor.Alış veriş yapmıyor. Geliri düşen esnafımızın ödemeleri ise artarak devam ediyor. Geçen sene aylık 5 Bin TL ödeme yapan esnafımız bu sene 12 TL ödeme yapıyor. Gelir düşmüş ama gider ters orantılı artmış. Suya zam, elektriğe zam, doğalgaza zam, vergilere zam. İyice vatandaşımızı boğdular. Esnafımız artık çıkış noktası bile bulamaz durumda. Ne yapacağını şaşırmış durumda. Dükkanı açsa mı açmasa mı, her sabah bunu düşünüyor" şeklinde konuştu.

“AKP HÜKÜMETİNİN HANGİ MİLLETVEKİLİ HALKIN ARASINDA? ESNAFIN SORUNUN İYİ PARTİ ÇÖZER”

İYİ Partili Yücel, İYİ Parti’nin halkın arasında olduğunu belirterek, iktidar partisi Milletvekillerini eleştirdi. Yücel, "Şöyle etrafınıza bir bakın. Hatta internete girip araştırın. AKP hükümetinin hangi milletvekili halkın arasında? Hangisi esnafın kapısını çalmış durumda? Esnafı ve vatandaşı boş verin Kayseri'den bile haberleri yok. Bazıları Gevher Nesibe Mahallesi nere, Mevlana Mahallesi nere, bundan bile haberi yok. Kaldı ki onlar esnafın sıkıntısını bilecek, bu mümkün değil! Zaten halkın arasında hiç olmadılar ve esnafı hiç dinlemediler. Şimdi de pandemi sürecine sığınıp sırça köşklerinden çıkmıyorlar. Ne bilecekler elektrik parasını, ne bilecekler su parasını, ne bilecekler doğalgazın yükünü. Ama biz İYİLER hep halkın içindeyiz ve onların sıkıntılarını dinliyoruz. Belediye meclislerinde çözülecek konuları belediye meclislerine, kurumlarda çözülecek meseleleri kurumlara, Ankara'da çözülecek meseleleri de Ankara'ya taşıyoruz. Biz İYİ’ler her zaman esnafın ve vatandaşın yanında olamaya devam edeceğiz." dedi.

"MECLİSLERSE VATANDAŞIN SESİ OLACAĞIZ"

Yücel, girdiği dükkanlardan da esnaf siftah yapsın diye de alış veriş yaptı. "Vatandaşların, esnafin sorunlarini dinledik" diyen Yücel, "İYİ Parti olarak belediye meclislerinde sesleri olacagız, dertlerine çözüm arayacagız. Söz verdik hemşerilerimize her zaman yanlarinda olacağıź" ifadelerini de kullandı.