'Eşit Yurttaşlık Hakkımızı İstiyoruz'

'Eşit Yurttaşlık Hakkımızı İstiyoruz'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Alevi Vakıflar Federasyonu Yönetim Kurulu Toplantısı Kayseri Cemevi Toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda konuşan Genel başkan Remzi Akbulut, Alevi vatandaşlara yönelik provokatif eylemlerin olduğunu dile getirdi.

 Alevi Vakıflar Federasyonu Yönetim Kurulu Toplantısı Kayseri Cemevi’nde yapıldı.

 Toplantıya Alevi Vakıflar Federasyonu Genel Başkan Remzi Akbulut, Kayseri Hacı Bektaşi Veli Derneği ve Vakfı Başkanı Sadık Genç, CHP İL Başkanı Feyzullah Keskin, Alevi Dedeleri ve alevi vatandaşlar katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan Kayseri Hacı Bektaşi Veli Derneği ve Vakfı Başkanı Sadık Genç, alevi toplumunun genelde ve yerelde önemli sorunlarının olduğunu söyledi.

Daha sonra konuşan Alevi Vakıflar Federasyonu Genel Başkan Remzi Akbulut ise, Alevilerin sosyal, siyasal ve inançsal sorunlarının olduğunu dile getirerek, 65. Hükümetin sorunların çözümü için hiçbir şey yapmadığını belirtti.

 

“AİHM KARARLARI ORTADA”

Akbulut, “Türkiye’de özellikle Alevi toplumunun inançsal sorunları ön plana çıkıyor. Bu kapsamda zorunlu din derslerinin kaldırılması, Cem evlerinin yasal statüye kazanmasını istiyoruz. Bizler hükümetlerin devamlılığının esas olduğunu düşünüyorduk. 64. Hükümette birçok kere sorunlar ele alınmıştı. Ama 65. Hükümette hiç bir ses yok. Bizler eşit yurttaşlık hakkı istiyoruz. Biz farklı bir şey istemiyoruz. Camiye nasıl yardım ediyorsan cem evlerine de aynı şeklide yardım etmelerini istiyoruz. Cem evleri biliyorsunuz vatandaşların cenazelerinde de hizmet veren bir yerdir. Bu konuda belediyelerin üzerindeki bu yükleri alıyor. Bu yardımlarla ilgili AİHM kararları ortada. Burada ayrım yapamazsınız kararı vermiştir” dedi.

 

“BİZ BU ÜLKENİN ASIL UNSURLARIYIZ”

Akbulut, cemevlerinin su, doğalgaz ve elektrik konusunda yalnız bırakıldığını ve bu ayıbında belediyelerin ve hükümetin olduğunu ifade ederek, şu ifadeleri kullandı:

“Biz Aleviler olarak çocuklarımızı askere gönderiyoruz. Vergimizi sonuna kadar ödüyoruz. Yapılması gereken ve varsa yapıyoruz. Ama bizim inançlarımız konusunda hizmete gelince kötü konumdayız. Bakın bu cem evimiz büyük bir yer. Ama biz sadece iki odasını ısıtabiliyoruz. Biz elektrik, su ve doğalgaz konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Aslında bu belediyelerin ve hükümetin ayıbıdır. Bu sorunların giderilmesi için hiçbir gelişme yok. Her zaman devletimizin yanındayız. Biz bu ülkenin asıl unsurlarıyız. Bizler birlik, dayanışma, barış ve güzellik istiyoruz. Eşit yurttaşlık hakkımızı istiyoruz”

“BİZLERDE HOŞGÖRÜ, SEVGİ ÜZERİNE KURULMUŞ BİR DÜŞÜNCE VAR”

Ülkenin zor bir dönemden geçtiğini ve her gün şehit haberleri geldiğini de dile getiren Genel Başkan Akbulut, “Birlikte yaşamak zorundayız” dedi. Akbulut, “Ülkemizde her gün şehit haberi ile güne uyanıyoruz. Zor bir dönemden geçiyoruz. Bu zor dönemde bizlerin ne hükümeti ve devleti zoru duruma sokmak değildir. Bizler ayrı bir şey istemiyoruz. Hepimizin birlikte yaşamak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Bakın geçen Maraş katliamını andık. Maraş’ta katledilenlerin yakınlarının mezar ziyaretleri yasaklanıyor. Bu yasaklarla hiçbir yere gidilemez. Biz Aleviler’de kin yok, nefret yok, cebir yok. diye konuştu.

 Akbulut, cemevlerine saldırı hazırlığında olan 2 IŞID militanın polis tarafından yakalandığını ve büyük bir saldırının önüne geçildiğini ifade ederek, provokatörlere asla izin vermeyeceklerini dile getirdi.