ERCİYES İÇİN SONDAJ MÜJDESİNDE TARİH BELLİ OLDU

ERCİYES İÇİN SONDAJ MÜJDESİNDE TARİH BELLİ OLDU
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes’in  12 ay boyunca turizm alanında değerlendirilmesi amacıyla çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda sıcak su arama çalışmalarına da başlanacak. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,  “Erciyes'te sıcak su bulacağız ve şehrimizi jeotermal turizminin merkezi haline getireceğiz” dedi. Büyükkılıç, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğümüze bağlı 2 adet 2200 metre derinliğe inebilen sondaj araçlarının da ekim ayında Kayseri’ye gelerek, çalışmalara başlanacağını söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki de Erciyes’e yönelik yatırımların sürdüğünü belirterek, “Kendi dönemimde bu projeyi başlattım ve buraya kadar getirdim. Elimiz şimdi Memduh Abi’de. O atom karınca. Bırakmayacak, devam ettirecek, suyu da bulacak. Erciyes şahlanacak. Sıcak su çıkarsa Erciyes’te turizm 12 aya yayılacak” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Vali  Şehmus Günaydın ve Milletvekili İsmail Tamer'in katılımı ile Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürü Cengiz Erdem ile Büyükşehir Belediyesi olarak Jeotermal Sondaj Sözleşmesi imzaladıklarını dile getiren Başkan Büyükkılıç, “İmzaladığımız bu sözleşme ile Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğümüzün adeta bütün imkanlarından faydalanarak Erciyes'te sıcak su bulacağız ve şehrimizi jeotermal turizminin merkezi haline getireceğiz. Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğümüze bağlı 2 adet 2200 metre derinliğe inebilen sondaj araçları İnşallah ekim ayında şehrimize gelecek ve Bismillah diyerek çalışmalara başlanacak. Hayırlı Olsun Kayseri!” şeklinde konuştu.

BÜYÜKKILIÇ: ÖZHASEKİ BİZLERİ YÜREKLENDİRDİ

Büyükkılıç, Böyle bir imza atılmasına, fırsat veren vesile olan ve hakikaten Erciyes’teki emeklerini esirgemeyen değerli Haseki Bakanımıza huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Geçmişten bu yana burada sıcak suyun bulunması yönünde hem gayreti olmuştur, hem de bu yönde bizleri yüreklendirmiştir. İnşallah MTA’nın çok değerli Genel Müdürü ve ekibi kısa sürede hayata geçirecektir. Bizleri sevindirecektir” diye konuştu.

ÖZHASEKİ: SICAK SUYLA 12 AY DOLU DOLU BİR ERCİYES KARŞIMIZA ÇIKACAK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Erciyes’te sıcak su çıkarma çalışmalarıyla ilgili, “Buradan sıcak su çıkarsa bizim buradaki 4-5 aylık mevsimimiz 12 aya çıkacak. Ekim ayında Erciyes’te delme başlayacak. Sıcak suyu çıkardığımızda 12 ay dolu dolu bir Erciyes karşımıza çıkacak” dedi.

“KENDİ DÖNEMİMDE BU PROJEYİ BAŞLATTIM VE BURAYA KADAR GETİRDİM”

Özhaseki, “Kayseri Erciyes Dağı ile adeta şahlanacak. Erciyes’in karı, Kayseri’nin karı olacak. Yeni bir alan açılmış oluyor. Kayseri’nin ekonomisini etkileyecek ama sosyal hayatını da etkileyecek. Kayserimize hayırlı olsun. Tabi kendi dönemimde bu projeyi başlattım ve buraya kadar getirdim. Elimiz şimdi Memduh Abi’de. O atom karınca. Bırakmayacak, devam ettirecek, suyu da bulacak. Daha sonra Yüksek irtifa Merkezini de Allah’ın izniyle bitirecek. Burayı da şahlandıracak, taçlandıracak” ifadelerini kullandı. Milletvekili İsmail Tamer ile Vali Şehmus Günaydın da imzalanan Jeotermal Sondaj Çalışmalarına ilişkin protokolün hayırlı olması temennisinde bulundular. Türkiye’nin jeotermal konusunda dünyada 4’üncü sıraya çıktığını Avrupa’da ise ilk sırada olduğunu ifade eden Maden Tetkik Arama Genel Müdürü Cengiz Erdem ise “İnşallah bu başarıyı Ekim ayı içerisinde çalışmalara başlayacağımız Erciyes’te de gösteririz” ifadelerinde bulundu.

ÇALIŞMALARIN NASIL SONUÇLANACAĞI MERAK KONUSU

Türkiye'nin önemli kayak ve kış turizm merkezlerinden Erciyes’in termal turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalar uzun süredir Kayseri gündeminde yer alıyor. Bu konu ilk olarak Özhaseki’nin, Belediye Başkanlığı döneminde gündeme gelmiş ve yetkililer önceki yıllarda da zaman zaman yaptığı açıklamalarda, sıcak su arama faaliyetlerinin devam  ettiğini belirtmişti. İmzalanan bu protokolle birlikte çalışmaların nasıl sonuç vereceği ise merak konusu oldu.