Dursun Ataş'tan AK Parti mitingi açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingine katılan kişi sayısının tartışmaları sürüyor. Erdoğan, Cumhuriyet Meydanına 75 Bin kişinin katıldığını söylemişti. İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş da, açıklanan rakamın doğru olmadığını belirterek, alana zorla vatandaş getirildiğini ileri sürdü. Ayrıntılar Kayseri Haberinde...

Dursun Ataş'tan AK Parti mitingi açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 Mart Perşembe günü Kayseri'de miting yaptı. Erdoğan, Cumhuriyet meydanına 75 Bin kişinin katıldığını söyledi. Mitinge katılan kişi sayısının 75 Bin kişi olarak açıklanması tartışmaları da beraberinde getirdi. 

Ataş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kayseri mitingini eleştirdi. Ataş, Erdoğan’ın miting alanında 75 Bin kişinin katılmadığını ileri sürerek, ‘Kayserili sayı saymayı da hesap yapmayı da iyi bilir!’ açıklaması yaptı.

Dursun Ataş'tan AK Parti mitingi açıklaması

Miting alanına Erciyes Anadolu Holding, belediye ve kamu çalışanlarının zorla getirildiğini ileri sürürek, ‘Bunların dışında kaç gönüllü vardı?’ diye sordu. Maddeler halinde soru soran Ataş, ‘Cumhurbaşkanının bugünkü Kayseri mitingi öncesinde gazetecileri arayıp mitinge katılım az yazmayın diye baskı yapıp sonra da 75 bin kişi katıldı diye açıklama yapanlara soruyorum: 1- Zorla getirilen Erciyes Anadolu Holding, belediye ve kamu çalışanları dışında mitinge katılan kaç gönüllü vardı? 2- Buna rağmen mitinge katılanların sayısını 10’la çarpsanız 75 bin etmiyor. O meydanı tüm Kayserililer bilir, 75 bin sayısını nasıl buldunuz? Ne kadar algı yapmaya çalışırsanız çalışın gidiyorsunuz artık!’ ifadelerini kullandı.

Dursun Ataş'tan AK Parti mitingi açıklaması