Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendiler

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendiler
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Suudi Arabistan Sharma-Tabuk’ta yer alan bir otel inşaatında çalışan işçilerin, haklarını alamadıkları ve mahsur kaldıkları gerekçesiyle yaşadıkları sıkıntıyı  Kayseri Olay Gazetesi ve Olay Türk TV  olarak gündeme getirmiştik. Aralarında Kayserililerin de yer aldığı işçiler, milletvekillerine seslenerek, yardım istemişti. İşçilere destek için bu kez de İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) ve işçilerin aileleri açıklama yaptı ve yetkililerden destek istedi.

Kayseri Merkez Postanesi önünde düzenlenen eyleme İYİ-SEN Başkanı Ali Öztutan, sendika temsilcileri ve mağdur işçilerin aileleri katıldı.  İşçiler ve aileleri adına  basın açıklaması yapan  ve mağdur işçiler arasında yer alan Mustafa Karatut’un eşi Hanife Karatut, “5 gündür grevde olan işçilerin aileleriyiz. Memleketini ve ailesini ekmek parası için bırakmış, gurbete giden işçilerin eşi, kardeşi, annesiyiz. Aileler olarak yan yana geldik. Çünkü emeği verilmeyen işçinin evinde tencere kaynamaz. Aileleri, çocukları en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz. Emeği verilmeyen işçinin evinde faturalar, kiralar dağ gibi büyür” şeklinde konuştu. Karatut ayrıca bu süreçte tek mağdur edilenin işçinin kendisi olmadığına da dikkat çekerek, “Patronlar sadece işçileri değil aileleri de köleliğe mahkûm etmek istiyor” dedi.

 

“DOKTOR DEĞİL VETERİNER”

Düzenlenen basın açıklamasında söz alan diğer işçi yakınları, işçilerin sağlık sorunlarına da değindi. Haklarını almak bir yana işçilerin oldukça sağlıksız koşullarında yaşadıklarına dikkat çeken aileler; “Gittikleri zaman iki, üç ay sonra izne gelecekleri söylendi. Çocuk, çoluk umutlandık. Fakat gelemediler. Hasta oldukları zamanda ilgilenilmiyor. Doktor değil sanki veteriner gibi muamele ediyorlar. Bu insan ziyanıdır. Bize Cumhurbaşkanlığı, Konsolosluk kim olursa olsun sahip çıksın” şeklinde konuştu.

“BİZİM DEVLETİMİZ ÖYLE Mİ DAVRANIYOR?”

Suudi Arabistan’da mağduriyetleri devam eden işçilerin aileleri ayrıca, Arabistan Polisinin işçiler üzerine ateş açması üzerine diken üstünde olduklarını ifade etti. Arabistan’dan Türkiye’ye gelen insanlara yapılan muamele ile mahsur kalan işçiler arasında uçurum olduğuna vurgu yapan aileler, “Bizim devletimiz onlara öyle mi davranıyor. Buraya geldiklerinde silahla mı kovalıyor. Devletimiz bunu görmüyor mu? Türkiye’ye bu yakışır mı? Bizim devletimiz Suriyelilere bakıyor. Çocuklarımızı görmüyor mu? 50 derece sıcağın altında çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.

“İŞÇİLERİN YANINDAYIZ”

Mağduriyetleri giderilmeyen işçiler ve aileleri adına söz alan İYİ-SEN Başkanı Ali Öztutan ise “Oraya ekmek parası kazanmak için gittiler. Haklarını istiyorlar. Fakat kurşun atılıyor. Biz üzerimize düşeni yapacağız. Konsolosluksa konsolosluk. Kırşehir’se Kırşehir. Kayseri’yse Kayseri. Aileleri nasıl ki işçilerin yanında ise bizlerde inşaat işçileri emeğini alana kadar arkalarındayız. Yanlarındayız. Kavgalarına sahip çıkacağız” sözleri ile işçilere destek verdi .

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ÇAĞRI

13 aydır Suudi Arabista’nda yakınlarının zorla çalıştırıldığını ifade eden aileler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da çağrıda bulunarak, “Çocuklar baba diyor. Ortada baba yok. Buradan Erdoğan’a sesleniyoruz. Yavrularımızı, eşlerimizi bize kavuştursun. Onları yanımızda istiyoruz” dedi.