'CHP tabanı ayrışmaya müsaade etmez, edenleri de devre dışı bırakır'

'CHP tabanı ayrışmaya müsaade etmez,  edenleri de devre dışı bırakır'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

38 Kent TV’nin gündeme damgasını vuran programı Sansürsüz’e bu kez CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin katıldı. Keskin, 38 Kent Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci’nin sunduğu programda gazetecilerin sorularını  yanıtladı. Keskin, CHP Milletvekili Çetin Arık ve kardeşlerinin kongre sürecine müdahil olduklarını belirterek, “Sayın Vekilimizin kardeşleri çok fazla müdahale ettiler” ifadelerini kullandı.

Sansürsüz programı yine gündeme damgasını vurdu. Programa bu kez CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin konuk oldu. 38 Kent Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci’nin sunduğu programda, Gazeteciler Levent Çil, Mehmet Serbez ve  Kürşat Açıkgöz,  CHP İl Başkanı Keskin’e sorular yöneltti. Programda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Feyzullah Keskin,  7 Ocak 2017’de yapılacak il kongresinde aday olmayacağını açıkladığını ifade ederek, “Önemli olan şahısların bir makamda olması değildir, partimizin önde olması, partimize katkı sağlayabilmektir. Geçen hafta cumartesi Sayın Genel Başkanımız ile görüştük. Gerekçelerini sordu, anlattım. Sadece aday olmama anlamında değil, Kayseri ile ilgili değerlendirmelerde de bulunduk. Çünkü Sayın Genel Başkanımız Kayseri’ye çok ayrı bir önem veriyor” dedi.

“SAYIN VEKİLİN VE KARDEŞLERİNİN SÖYLEMLERİ PARTİ İÇİNDE BİR HUZURSUZLUĞA NEDEN OLDU”

Parti içinde bir bazı çevrelerin gruplaşma içerisine girdiğini belirten Keskin, şunları söyledi: “Bazı arkadaşlarımız koltuklarını korumak adı altında parti içinde mezhepsel, etnik bir dedikodu türettiler. Aslında olmayan ama suni bir gündem oluşturarak kendilerine tekrar bir rant, mevki, makamın devamı gibi yapmaya çalıştılar. Bu da tabi Sosyal Demokrat bir partide sıkıntılı, sorunlu bir yol olacak. Ben Alevi kimlikli bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. İnsanların doğuştan gelen özellikleri ne utanç kaynağıdır ne de övünç kaynağıdır. Ama maalesef partimiz içinde onaylamadığımız özellikle 100 bin oyunu alan Sayın Vekilimiz ve kardeşlerinin bu tür hoş olmayan söylemleri parti içinde bir huzursuzluğa neden oldu. Ben İl Başkanlığına devam ettiğim sürece de bu huzursuzluk biraz daha büyüyecek ve toplumlar arasında, CHP seçmenlerinin arasında bir ayrışmaya kadar gidebilecek korkusunu hissettim. Bu yüzden aday değilim. Sayın Vekilimiz kardeşleri memur olan kardeşleri çok fazla müdahale ettiler. Partiyi bir tür dizayn etme bölümüne girdiler. Partinin içinde rahatsızlıkta yarattı. Seçimi kazanmak için her şey mubah diye sağ zihniyetle hareket ederseniz, parti içinde ayrışmalara neden olabilir. 2019’da çok önemli olan en hassas ve özel seçimlerinde sıkıntı yaratacağı düşüncesiyle ben partim adına fedakarlık yaptım”

“10’UNCU SIRADA DA GÖSTERİLSEK, 1’İNCİ SIRADAYMIŞ GİBİ ÇALIŞIRIZ”

Milletvekili adaylığı konusunda da değerlendirmelerde bulunan Keskin, “Genel merkezimiz 10’uncu Sırada milletvekili adayı olacaksın derse de zerre kadar düşünmeyiz 10’nuncu sırada oluruz ve 1’ici sırada gibi de çalışırız.Partilim beni nerede görmek istiyorsa ben oradayımdır. Ben bu partinin ilkelerine inanmış bir CHP üyesiyim. İl başkanı olarak görmek istediler il başkanı olarak gördüler. Bundan sonra hiçbir yerde aday olarak görmek istenilmezsem hiçbir yerde aday olmayız. Ama partimizin adayı gibi de çalışırız.  Bunun yanında gruplaşmaya, ayrışmaya CHP’nin tabanı müsaade etmez.  Edenleri de zamanı gelince devre dışı bırakır”  dedi.

Haber: Cafer ZENGİN