CHP Talas ilçe Başkanından duygusal veda: Artık sağlık sorunlarımı erteleyemiyorum

CHP Talas ilçe Başkanından duygusal veda: Artık sağlık sorunlarımı erteleyemiyorum
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

HP Talas ilçe Başkanı Yalçın Mağden, sağlık sorunları nedeniyle ilçe başkanlığına yeniden aday olmayacağını açıkladı. Mağden, “Bundan önce sağlık sorunlarını hep erteledim ama artık doktorum erteleyemeyeceğimi belirtti. Bu nedenle ilçe başkanlığına yeniden aday değilim” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Talas İlçe Başkanı Yalçın Mağden, ilçe binasında İl Başkanı Feyzullah Keskin, Talas ilçe Başkan adayı Mustafa Çalıksoy ve partilileriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında 6 Kasım’da yapılacağı ifade edilen ilçe kongresinde  sağlık sorunları nedeniyle yeniden aday olmayacağını açıkladı. Sağlık sorunları nedeniyle aday olamayacağını ifadeden Mağden, “CHP üyesi olmaktan, ilçe başkanlığı yapmaktan hep gurur duydum. 2 yıldır başkanlığı yaptığım ilçede uyum içinde çalıştım. Bu şekilde ayrılmak istemezdim ama sağlık sorunlarım nedeniyle ilçe başkanlığına aday olamıyorum. Çarşamba günü bir operasyon geçireceğim. Burada sen, ben değil, biz olarak, birlikte mücadele etmemiz gerektiğine inanıyorum. Mustafa Çalıksoy, başkanlığında gerekirse yönetimde de yer alırım, görev verildiğinde de elimden geleni yaparım. Doktorum daha fazla sağlık sorunlarımı ertelememem gerektiğini belirtti. Bu nedenle bu kararı aldık.  Bu nedenle yeniden aday olmayacağım. Bana destek olan, destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi. CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin ise Mağden’e çalışmalarından dolayı teşekkür etti. “Talas için, CHP için örnek ve tarihi bir gün” diyen Keskin,  “Göreve geldiğimizde hep şunu söyledik; önemli olan Kayseri’de CHPçıtasını nasıl yükseltebiliriz? Hep bunun mücadelesini verdik. 2 yıla yakın süredir görev süremizin sonlarına geldik. 1-2 ayda yeni yönetimler oluşacak. Biz CHP olarak,  Talas Belediye Başkanlığını hedef koymuştuk. Bugünde ilk adımı atılmış oldu. Parti içi fedakarlık yapılması gerektiğinin örneğini bugün görüyoruz. Yalçın Mağden başkanımız bu partide kar, kış demeden yağmur, çamur demeden, partinin her kademesinde görev alarak mücadele verdi. Gönül isterdi ki başkanlığa  devam etsin.Çünkü bildiği, alıştığı bir sistemi vardı. Bunun yanında ilçe başkanlığına aday olacak  Mustafa Çalıksoy arkadaşımız da, Mağden Başkanın yönetiminde görev alacağını da bildirmişti, ama sağlık sorunları nedeniyle olmadı. Önümüzde ülkemizi önemli seçimler bekliyor. Ülkenin rejim kaderi olacak bu seçim. Artık CHP olarak ayrılıkların olmadığı birlikteliğin olduğu, birlikteyken güçlü ve güzel olduğumuzu göstermek zorundayız” şeklinde konuştu.

 “HEDEF TALAS BELEDİYE BAŞKANLIĞI OLMALI”

 “Talas’ta kimin ilçe başkanı olacağı önemli değil, önemli olan Talas Belediye Başkanlığını CHP’nin kazanması” diyen Keskin, şunları söyledi: “Bu yol için varsanız birlikte hareket edelim. Koltuğa oturmak önemli değil,  belediyenin koltuğuna CHP’nin gelmesi önemli. Önümüzdeki seçimin ağırlığından dolayı 2 adayımız fedakarlık yaptı. Yalçın Mağden Başkanımızın ciddi sağlık problemi var. İş arık uça kısımlara geldi. Doktoru da ayın 25’inde operasyon yapması gerektiğini, yoksa riskli olduğunu belirtti. Bunun yanında Mustafa Çalıksoy yönetiminde de görev alabileceğini ifade etti. Emeğinden, gayretlerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Örnek bir şahsiyet ve hiçbir zaman da unutmayacağız yaptıklarını. Talas’ta tek yani ortak adayla seçime gireceğiz ve güçlü çıkacağız. Daha sonra Talas Belediye Başkanlığını almak için çalışacağız. Talas Belediyesi alınmıyorsa başarılı değil diyeceğim. Hedef Talas Belediye başkanlığı.  Önümüzdeki önemli seçimler nedeniyle tek olalım, diri olalım, iri olalım. Birlikte olursak önümüzdeki seçimleri kazanırız.   Ben ortak bir yapı oluşturmaktan yanayım. Biz hiçbir zaman diklenmedik ama dik duruşumuzdan da taviz vermedik. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum”

 “CHP BUNDAN SONRAKİ SEÇİMLERDE BAŞARILI OLMAK ZORUNDADIR”

 CHP Talas İlçe Başkanlığına aday olan Mustafa Çalıksoy ise konuşmasına şu an tedavisi devam eden partinin Antalya Milletvekili ve eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a geçmiş olsun dileklerini ileterek başladı. Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini kaydeden Çalıksoy, “Ülkemizin içinde bulunduğu durum malum. 15 yıldır iktidarda olan AKP tarafından her şey ters düz edilmiş durumda. Ülke yönetilemez bir hale gelmiştir. İşte bu noktada her zor koşulda olduğu gibi bugünde CHP’ye büyük sorumluluk düşmektedir. Ülkemizin ihtiyacı olan CHP, yapılacak yerel, genel ve başkanlık seçimlerinde başarılı olmak zorundadır. Birlik, beraberlik ruhu içinde çok çalışmamız gerekiyor. Ülkemizde yaşanan sorunların yansıması olarak Talas ilçesinde de bir çok sorun çözüm beklemektedir. Bu sorunların çözümü için başarılı olmamız şart. Kongre sürecinde sağlıklı, çalışkan, ayrım gözetmeyen yönetim kadrolarını oluşturmalıyız. Ülke kaderinin oylanacağı seçimler olacak. Ya silkeleneceğiz ve kalkacağız ya da bir daha belimizi doğrultmakta dahi  zorlanacağımız duygular yaşayacağız. Bu nedenle Talas’tan başlamak üzere elimizi taşın altına koymaya talibiz. Seçim kazanacak bir yönetim oluşturmak için yola çıktık. Kardeşlik, birlik, beraberlik duygusundan ayrılmayarak yolumuza devam edeceğiz. Talas ilçe başkanlığına bu duygu ve düşüncelerle kongrede adayım. Ekip arkadaşlarımla birlikte büyük hedeflerimizi gerçekleştirmek için durmadan çalışacağımıza söz veriyorum. Atatürk’ün dediği gibi, ‘Hiç dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar’ Bizde bu anlayışla çalışacağız” şeklinde konuştu.

Haber: Cafer ZENGİN