CHP İl Başkanı Özer'den, Bahçecioğlu açıklaması: O EFSANE BAŞKANDI

CHP İl Başkanı Özer'den, Bahçecioğlu açıklaması: O EFSANE BAŞKANDI
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye eski Başkanlarından Niyazi Bahçecioğlu, ölümünün 7’nci yıldönümünde anılıyor. 10 Mart 2013’te hayatını kaybeden Bahçecioğlu ile ilgili açıklama yapan CHP İl Başkanı Ümit Özer, “Kayseri’den bir  Niyazi Bahçecioğlu geçti. O hepimizin efsane Başkanıydı. Saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz”  dedi.

 

Kayseri’de 3 dönem belediye başkanlığı görevini yürüten Niyazi Bahçecioğlu, 7 yıl önce hayata veda etti. Bahçecioğlu’nun ölüm yıldönümü nedeniyle açıklama yapan CHP İl Başkanı Ümit Özer, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kayseri tarihinde ilkleri yapan halkın ve partililerimizin nazarında Efsane Başkan olarak anılan Niyazi Bahçecioğlu ‘nun aramızdan ayrılışının 7. yılında onu saygı ve özlemle yaad ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“İNÖNÜ PARKINI NİYAZİ BAHÇECİOĞLU’NA BORÇLUYUZ”

Açıklamasında Bahçecioğlu’nun yaptığı bazı hizmetleri de sıralayan Özer, şu ifadeleri kullandı, “Peki Bahçecioğlu ne yapmıştı? Mühendis olan Bahçecioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Kayseri’nin İlk Büyükşehir belediye başkanı olarak görev almıştır. Şuan ki mevcutta kullanılan Büyükşehir Belediyesi Hizmet binası onun döneminde faaliyete geçti. Türkiye’de ilk tanzim satış mağazaları açıp halka satışı ilk o yaptırdı. Belediye ekmek fabrikasını açarak halkın ucuz ekmek temin etmesini sağladı. Onun dönemindeki benzindeki karaborsacılık ve zam üstüne zam yapılmasına rağmen toplu taşıma araçlarına zam yapılmaması, seyyar hastaneler kurup halkın ayağına gidilmesi belediye hizmetlerine her şeye rağmen zam yapılmaması, Asfalt fabrikaları kurup tozlu topraklı yolların yapılması, Türkiye Belediye  Başkanlar Birliği’nin başkanı olması ve daha niceleri… Sivas Caddesi’ni bir ticaret noktası haline getirip gözde bir merkez haline getirdi. Küme düşen Kayserispor’u önce 2.lige sonra 1.lige çıkarttı. Günümüzde hala kullanılmakta olan İnönü parkını Niyazi Bahçecioğlu’na borçluyuz. Tapusu olmayan gecekondulara tapu vererek halkı evsizlikten korudu ve bir kez daha Efsane Başkan oldu. ihtiyaç sahiplerine ulaştı, onların elini tuttu  fukara babası oldu. İşi olmayana iş, aşı olmayana aş sağladı, Kayseri’den bir  Niyazi Bahçecioğlu geçti. O hepimizin efsane Başkanıydı. Ölümünün 7. Yılında onu saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.”