Büyüksimitci, sanayicinin merakla beklediği açıklamayı yaptı

Kayseri'deki sanayiciyi isyan ettiren Mersin-Yenice arasındaki hızlı tren çalışması Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci'ye soruldu. Başkan Büyüksimitci, konuya ilişkin neler söyledi? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Büyüksimitci, sanayicinin merakla beklediği açıklamayı yaptı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Mersin- Yenice arasındaki hızlı tren çalışması sanayiciyi kara kara düşündürüyor. Kayseri’den yola çıkan tren Gaziantep, Adana, Mersin treninin bağlantı yolunda çalışma yapıldığı için Yenice'ye kadar gidebiliyor ve oradan tırlarla limana taşınıyor. Mersin-Yenice arasındaki hızlı tren çalışması Kayserili sanayicileri endişelendiriyor. Bu durumun İç Anadolu’daki şehirlerin güney limanlarına bağlantısını koparacağını ve nakliye maliyetlerini daha da arttıracağını dile getiren sanayiciler, bu konuda seslerini siyasilere duyurmaya çalışıyor.

Olay Türk TV ekranlarında Ramazan Özel Yüz Yüze programına katılan Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitci konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Gerekli görüşmelerin yapıldığını ve bilgiler aldıklarını söyleyen Başkan Büyüksimirci, geceleri en azından tek hattın açılmasını istediklerini ifade etti. Faakt yapılan çalışmalar dolayısıyla kaza riskinin olduğunu aktaran Büyüksimitci, çözüm istediklerini ve müteahhit firmanın konu üzerinde çalıştığını aktardı. 

Kayseri’den yılda 75 bin konteynerin Mersin’e gönderildiğini de sözlerine ekleyen Büyüksimitci, karayolunda bu oaranın yüzde 15 daha fazla olduğunu ifade etti. 
“İhracat olmazsa olmazımız” diyen Büyüksimitci, “OSB'lerin içerisine mutlaka tren hatları girmeli.” dedi.

Raylı sistemlerin ihracat için önemli olduğunun altını çizen Büyüksimitci, taşkın taleplere gerek olmadığını söyledi. Büyüksimitci, Mersin hattının tek mi çift mi olduğunu bilmediğini söyleyerek açıklamasını şu sözlerle noktaladı, “İhtiyaçtan fazlasını harcamak moda oldu. Anlatabildim mi. İşte 10, 20, 30 yıllık, her neyse. Bir fizibilite yapmak lazım. Ona göre harcama lazım. Çünkü bir şeyleri talep ediyoruz. Bu sefer devlet hani aklına uyuyor da cebine uymuyor meselesi var ya. Devletin bütçesinin içerisine girmiyor. Onlar da bir lira bilmem ne koyuyorlar. İşte hem bizi idare edip hem toplumu idare edilmesi oluyor. Bence daha makul olabilir.”