Büyükşehir`de borç tartışması büyüyor: AKP`nin Bürütüsü!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin İYİ Partili Grup Başkanvekili Kazım Yücel'in, katıldığı bir televizyon programında  Belediyenin borçlarına yönelik yaptığı açıklamalar eski Başkan Mustafa Çelik'in sessizliğini bozmasına neden olmuştu.

Büyükşehir`de borç tartışması büyüyor: AKP`nin Bürütüsü!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

'Büyükşehir Belesiyesi yıllık 100 Milyon TL faiz ödüyor' çıkışı ile dikkat çeken Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin İYİ Partili Grup Başkanvekili Kazım Yücel’in, katıldığı bir televizyon programında  Belediyenin borçlarına yönelik yaptığı açıklamalar eski Başkan Mustafa Çelik’in sessizliğini bozmasına neden olmuştu.

'Borçlandı bir sürü iş yaptım dedi, ama Memduh beyin bugün ki koltuğunun altına dinamit koydu. Bugün Büyükşehir Belediyesi yıllık 100 milyon TL’nin üzerinde faiz ödüyor. Vatandaşın hakkı faize gidiyor. 100 milyon TL ne biliyor musunuz? 4 tane Develi, 3 tane İncesu, 5 tane Pınarbaşı. Ya bu kadar nüfusa harcadığın parayı sadece faize veriyorsun. Buna izin vermememiz lazım." diyen Yücel, pandemi döneminde vatandaşın yaşadığı sıkıntılara da dikkat çekmişti. Yücel, “Gönül belediyeciliği dediler millete elektrik su faturası gönderiyorlar. Büyükşehir Belediyesi borç yükü altında eziliyor. Biz olsak şeffaf belediyecilik olurdu' ifadelerini kullandı. 

BELEDİYENİN BORÇ TABLOSUNU AÇIKLAYAN ÇELİK, YÜCEL'İ DE HEDEF ALDI

İYİ Partili Yücel’in bu yönde yaptığı açıklamalara ve gündeme getirdiği borç konusuna eski Başkan Mustafa Çelik, cevap verdi. Uzun süren sessizliğini de bozan ve kendini savunan Çelik, “Devredilen borçlar toplamı 1.223.000.000 TL. Devredilen gayrimenkul toplamı 735.000.000 TL. Dolayısıyla bıraktığımız gayrimenkullerin tamamının satılması halinde devrettiğimiz borç sadece 490 milyon TL kalacaktır. Daha açık söylemek gerekirse 1,5 Milyar TL olarak devraldığımız borç 490 milyon TL’ye düştüğü görülecektir” dedi.
Çelik, açıklamasında Yücel'i de ayrıca 'piyon ve figüran" olmakla suçladı. 

YÜCEL' DEN, BÜRÜTÜS GÖNDERMESİ! 

Çelik'in bu yöndeki açıklamasına cevap veren Yücel, şu ifadeleri kullandı: 'Kayseri Büyükşehir Belediyesinin borçlarını sorduk. Sormasa mıydıķ? AKP'nin Bürütüsü cevap verdi.'

Peki, nedir bu tarihte bilinen Bürütüs'ün hikayesi. İşte vatandaşların günlük hayatta da sıkça kullandığı, 'Sende mi Bürütüs'ün hikayesi...

BİLİNEN BÜRÜTÜS HİKAYESİ! 

İmparator Sezar'ı öldürtmek için cumhuriyetçiler bir komite kurarlar. Bu komitede Sezar'ın yetiştirip büyüttüğü Brütüs de vardır.
Komite on beş Mart günü Sezar'ı öldürmeyi kararlaştırmış. Sezar o gün de, sıradan bir günmüş gibi saraya giderek tahtına oturur.
Sezar'ın devlet işlerine daldığı bir sırada, suikastçılar tarafından etrafı çevrilir. İçlerinden biri, kardeşinin mahkûmiyetinin affını rica eder. Diğerlerinin de ricaları olduğunu düşünen Sezar, bu adamları dinlerken ötekiler hançerleriyle saldırırlar. Kendini savunurken karşıdan elinde hançerle Brütüs’ün geldiğini gören Sezar:
"Sen de mi oğlum Brütüs" diye haykırarak eliyle yüzünü kapar. Ve aldığı yirmi üç hançer darbesiyle orada can verir.
Bu deyim, birisinin, hiç beklemediği birinden ihanet görmesi manasında kullanılır.
Güvenme sen Brütüs’e, Bir gün çıkar sana kıyar.