Bol vaatlerde işe yaramadı! Sıkıntı sürüyor

KAYSO Başkanı açıkladı: Mevcut çalışanları elde tutmak için de büyük çaba harcanıyor...

Bol vaatlerde işe yaramadı! Sıkıntı sürüyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  Kayseri sanayisinde ihracat ve iç pazar talebinin arttığını ve pandemi sürecinde yaşanan sıkıntılara rağmen durumun pozitife döndüğünü dile getiren Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci,  artan talebe rağmen eleman sıkıntısı yaşandığını dile getirdi. Pandemi sürecinde çalışma hayatında isteksizliğin oluştuğunu ifade eden Büyüksimitçi, sendikalaşmanın yanı sıra bol vaatli eleman ilanı veren firmaların da amacına ulaşamadığını söyledi. Büyüksimitçi, “Şimdi herkes mevcut çalışanını kaybetmeme telaşı içinde” diye konuştu. Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, pandemi sürecinde başlayan sıkıntıların ardından özellikle son aylarda Kayseri sanayisinde telafi aylarının yaşandığına dikkat çekerek, “İhracat arttı ve bunun yanında iç satışlarda da son derece pozitif bir durum var” dedi.

ÇALIŞMA HAYATINDA İSTEKSİZLİK VAR

İhracatta ve iç satışlardaki artışa rağmen istihdamda eleman sıkıntısı yaşandığını ifade eden Başkan Büyüksimitçi, “Eleman sıkıntısı ciddi şekilde sürüyor” dedi. Tablonun bu sorunun sürmeye de devam edeceği yönünde olduğunu dile getiren Büyüksimitçi, iş ilanlarında özendirici duyurular yapan firmalarında sıkıntılar yaşadığını dile getirdi. Zaman zaman kendilerine yönelik bu yönde eleştirilerin olduğunu belirten Büyüksimitci, sık sık yaşanan “İş beğenmeme var” tartışmalarına da atıfta bulunarak, “Bazı eleştiriler var, ancak şartlar konusunda ciddi imkanlar sağlayan fabrikalarda da sıkıntı var. Örneğin bu şartlarda iyi maaş, çalışma ortamı, sendikal haklar, ulaşım gibi imkânlar sunan firmalarda da sıkıntı var. Onlar da dikkat çeken özendirici ilanlar vermelerine rağmen son aylarda eleman bulamıyor. Birçok vaat veren ve herkesin çok iyi bildiği kurumsal firmalar da ne yazık ki benzer sıkıntıları yaşıyor” diye konuştu.
Başkan Büyüksimitci, sorunu her açıdan ele aldıklarını ancak genel manada çalışma hayatında isteksizliğin de yaşandığına da dikkat çekti.
FİRMALAR MEVCUT ELEMANLARINI KAYBETMEMEK İÇİN ÇABA HARCIYOR!
Bu konuda istihdamı özendirmek için yeni devlet desteklerinin verileceği yönünde duyumlar aldıklarını da kaydeden KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, firmaların elindeki elemanları kaybetmemek için de yoğun çaba harcadığını ve bunun yanın da mevcudu da arttırmak için de ayrı bir gayret gösterdiğini dile getirdi.